Prescolarii nu se joaca suficient de des in aer liber!

Photo by Allan Mas from Pexels

Un studiu a evaluat cat de des se joaca in aer liber copiii prescolari si care sunt factorii care le influenteaza timpul de joaca. Acest studiu a fost realizat de doctor Pooja Tandon si echipa sa de la Colegiul Seattle Children Research Institute, a fost efectuat pe un numar de 9.000 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 5 ani – un esantion reprezentand 4 milioane de copii din aceasta grupa de varsta. Cercetarea s-a focusat pe parinti, pentru ca acestia sunt cei care influenteaza obiceiurile copiilor, chiar si atunci cand acestia sunt la gradinita.

Iata care sunt rezultatele studiului:

  • prescolarii nu se joaca suficient de des in aer liber;
  • circa jumatate dintre copiii prescolari nu au nici macar o ocazie pe zi de a se juca in aer liber;
  • mamele scot mai des copiii afara la joaca, decat tatii;
  • mamele care fac miscare de mai mult de 4 ori pe saptamana sunt mai inclinate sa scoata copiii la joaca afara, in fiecare zi;
  • fetitele prefera mai putin decat baietii sa se joace in aer liber; prescolarii care au cel putin 3 prieteni constanti au o dorinta mai mare de a se juca afara in fiecare zi.

„Chiar si atunci cand parintii nu pot sa scoata copiii afara la joaca, din motive logistice sau legate de timp, acestia pot face demersuri catre gradinite pentru a solicita sa fie alocat zilnic timp de joaca in aer liber”, a declarat in cadrul unui comunicat de presa, Pooja Tandon. Studiul sau a fost publicat in jurnalul on-line “Archives of Pediatric and Adolescent Medicine”.

Citeste si: Te rog, scoate copilul afara! Sa se bucure de natura, sa se joace si sa creasca!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here