Oana Moraru: ,,Scoala nu ar trebui sa ocupe mai mult de o treime din timpul liber al copilului!”

Multi parinti se intreaba Cat timp trebuie alocat invatarii? Oana Moraru, mentor didactic si parental, fondator Helikon Hub Educational pentru Romania, este de parere ca programul de lucru pentru acasa pentru un copil de clasa intai trebuie sa fie de maxim 20 de minute.

,,Scoala nu ar trebui sa ocupe mai mult de o treime din timpul liber al copilului! La clasa intai atentia unui copil ramane eficienta pe sarcina maxim 20 minute si ar trebui sa stim asta si cand lucram acasa cu el. Asadar, programul de lucru acasa este de 20 minute la clasa intai, 20 minute ori doi la clasa a doua, 20 minute ori trei la clasa a treia, iar la finalul clasei a patra  nivelul de atentie al unui copil se mentine de la 20 minute la 40 minute maxim, atentie focusata pe sarcini de lucru fara timpi morti”, a declarat pentru Superbebe.ro Oana Moraru.

Asa cum este format sistemul romanesc de invatamant, este necesar lucru individual cu copilul acasa, fiindca in clasa nu se face decat puzzle al invatarii, iar lucrurile de adancime se invata de multe ori cu sprijinul familiei acasa. In opinia mentorului didactic si parental, mai mult de o treime din timpul liber al copilului sau de o jumatate din viata lui treaza de peste zi  (referindu-se la copiii pana la sfarsitul clasei a opta) nu ar trebui ocupata de scoala.

,,Noi invatam natural mai mult din viata decat sistemul formal din Romania reuseste s-o faca deocamdata. Foarte intens invatarea astazi se petrece in relatia copilului cu mediul online, mult mai intens decat ce se intampla la scoala, in medie vorbind”, e de parere Oana Moraru.

Vezi si La 5 ani suntem genii ale creativitatii! Dar scoala… ne prosteste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here