Copilul la 2 ani: 10 motive sa iubesti aceasta varsta!

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Era bebelus si abia asteptam sa-l vad cum sta in fundulet, apoi cum se ridica in picioare, apoi cum incepe sa mearga. Mereu credeam ca la urmatoarea achizitie o sa-mi fie “mai usor”. Asta pana a implinit copilul 2 ani… Atunci mi-am dat seama cat de usor imi era cand era bebelus. :))

Am citit cate ceva despre aceasta varsta, dar nu mi-am imaginat nicio clipa, cat de mult o sa alerg, de cata atentie are nevoie, de cat de vigilent trebuie sa fii tu, ca parinte. Copilul la 2 ani? Argint viu! Vrea sa stie totul, vrea sa exploreze cat mai mult. In plus, gaseste prin casa lucruri pe care nici nu-ti imaginai ca le va gasi (sau ca le mai ai). Ah, si daca mai ai “norocul” sa asisti la un tantrum… ce sa mai, e de vis! Si cu toate acestea, este o varsta magica! Ai un copil de 2 ani? Iata 10 motive sa iubesti aceasta varsta!

  1. Chiar daca esti in pijamale sau stai toata ziua in pantaloni sport prin casa, pentru copil tot esti cea mai frumoasa!
  2. Are o doza de libertate fascinanta! Poate sa fie si sa faca ce simte ca vrea. Nu ai iesit cu el imbracat in Spider Man la magazin? Nu ai iesit la plimbare prin parc cu printesa ta mica imbracata in Elsa?
  3. Ma invata si imi reaminteste “cum sa traiesc in prezent, cum sa nu ratez clipa, cum sa ma bucur de ceea ce am acum”. Stie sa se bucure de lucrurile mici, simple, pe care deseori, noi, adultii le cam uitam.
  4. Spune si face lucruri amuzante (cand nu are crize de furie) si i se pare ca tu, mami, chiar esti amuzanta!
  5. Poti topai, te poti stramba, te poti juca, poti rade copios, te poti simti ca un copil, te poti “prosti”in voie… iar el chiar va aprecia acest lucru!
  6. Ma ajuta sa-mi folosesc imaginatia…la orice!
  7. Poate comunica, incepem sa ne intelegem mult mai bine.
  8. Iti spune adevarul. Intotdeauna. Dupa aceea va mai creste si va intelege cum sa ascunda sau sa omita anumite lucruri.
  9. Doarme la pranz (divin!). Pentru ca undeva pe la 4-5 ani o sa-ti declare sus si tare: “mami, nu mai vreau sa dorm la pranz”. Si chiar nu o sa mai doarma! De aceea, bucura-te acum de pauza aceea de la amiaza pe care inca o mai ai.
  10. Iti arata ca te iubeste, ca esti importanta pentru el, ca are nevoie de tine. Iti ofera pupici sau te cuprinde cand nu te astepti. Bebelusul nu prea avea cum sa-ti arate acest lucru, apoi cand va fi mai mare,a ceste ocazii de tandrete se vor rari, de aceea, apreciaza ori de cate ori iti arata dragostea lui!

Autor: Inga Stoian

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here