Copilul are nevoie sa se joace… chiar si in noroi!

Stiai ca tot mai multe studii arata ca un copil ar trebui sa stea cat mai mult sa se joace afara, in aer liber? Si ca joaca in noroi are numeroase beneficii. Copilul are nevoie sa se joace… chiar si in noroi!

Da, da, ai citit bine! Si unul dintre principalele beneficii este cresterea imunitatii copilului, nu credeai, nu-i asa? De asemenea, joaca in noroi poate reduce numarul bolilor cronice, ajuta la cresterea serotoninei din creier, diminueaza simptomele alergiilor si imbunatateste dispozitia, conform powerofpositivity.com.

Citeste si: Conteaza atat IQ-ul, cat si anturajul in care creste un copil

Asa ca, lasa-ti copilul sa se joace in noroi! Nu te grabi sa-i speli imediat manutele. Sunt numeroase studii care au demonstrat ca un anturaj mereu “prea curat” si dezinfectat ii scade imunitatea copilului, il poate predispune la alergii si la cresterea riscului obezitatii.

Societatea noastra este mult prea obsedata de curatenie si de “lichidarea” germenilor. Peste tot vedem sapunuri antibacteriene, spray-uri si servetele care iti promit sa “omoare” 99,9%  dintre virusuri si microbii daunatori. Dar te-ai gandit ca acestia “omoara” si bacteriile prietenoase, care lupta in mod natural si firesc cu ceea ce este cu adevarat daunator pentru copilul tau? Sau te-ai gandit ca de multe dintre bacterii copilul chiar are nevoie?

Citeste si: Cele 7 secrete ale copiilor fericiti. Tu le stii?

Este important sa fim atenti unde si cum se joaca un copil, de acord. Si sa fie “curat”. Dar… nu intr-un mod exagerat. Si sa nu insistam cu acele produse care “sterg” 99,9% dintre microbii de pe manutele minunii tale.

Asa ca, mai lasa-l sa se joace si in noroi! Cam ca in aceasta imagine, de ce nu? 🙂

 

 

 

Citeste si: La 5 ani suntem genii ale creativitatii! Dar scoala… ne prosteste

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here