Copiii care consumă alcool acasă au probleme cu băutura la adolescenţă

Foto: Shutterstock

Cercetătorii au descoperit că tinerii care consumă alcool sub supravegherea părinţilor, beau mai mult decât colegii lor, iar riscul de a se implica în bătăi sau de a-şi pierde cunoştinţa este de trei ori mai mare, potrivit DailyMail.

Studiul a fost efectuat, timp de doi ani, de Centrul pentru Sănătatea Adolecenţilor din Melborne, Australia şi de un grup de cercetători din Seattle, Statele Unite şi a vizat mai mult de 1.900 de tineri cu vârste între 12 şi 13 ani. Studiul a arătat că tinerii care aveau obiceiul să consume alcool sub supravegherea adulţilor, au avut tendinţa să bea mai mult alcool şi s-au împlicat în diverse conflicte.

Potrivit unui studiu olandez cantitatea de alcool pe care o consumă copiii e influenţată de cantitatea de alcool disponibilă în casă şi nu de cât de mult beau părinţii. Astfel băutura ar trebui păstrată în locuri inaccesibile tinerilor. „Ambele studii arată că părinţii sunt importanţi. În afară de faptul că prietenii au o influenţă asupra viitorului adolescent, părinţii au un impact mare. Copiii trebuie să ştie că părinţii sunt părinţi şi nu amici la beţie. Adulţii trebuie să transmită un mesaj clar”, a declarat medicul Barbara McMorris, de la Universitatea din Minnesota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here