Papa Francisc compara avortul cu angajarea unui asasin

Papa Francisc compara avortul cu angajarea unui asasin platit si spune ca o fiinta umana nu e niciodata incompatibila cu viata, indemnandu-i pe preoti si pe doctori sa sprijine familiile sa duca sarcinile pana la capat, noteaza platforma Time.com.

Citeste si Pe 31 mai, toate scolile si gradinitele din Capitala, inchise. Cursuri…

Suveranul pontif a vorbit despre faptul ca avortul nu poate fi scuzat niciodata, nici macar atunci cand fetusul este grav bolnav iar sansele de a supravietui sunt foarte mici.

Francisc a vorbit in fata participantilor la o conferinta anti-avort si a aratat ca opozitia fata de avort nu este o problema religioasa ci una umana.

“E ingaduit sa renunti la o viata pentru a rezolva o problema?” a intrebat Francisc, “E ingaduit sa angajezi un asasin pentru a rezolva o problema?”

Liderul bisericii catolice a denuntat practica avortului pe baza testelor prenatale aratand ca fiinta umana ”nu este niciodata incompatibila cu viata”.

Chiar si copiii care sunt sortiti pieirii chiar la nastere sau la scurt timp dupa aceasta merita sa primeasca ingrijiri medicale, a adaugat Francisc, care a subliniat faptul ca parintii trebuie sa fie sprijiniti ca sa nu se teama si sa nu se izoleze.

”Grija aratata acestor copii ii ajuta pe parinti sa depaseasca perioada de doliu si sa nu o perceapa ca un moment al pierderii ci un pas pe care il fac impreuna”, a notat Papa.

Francisc a vorbit ferm impotriva avortului dar a aratat intelegere fata de femeile care au recurs la aceasta procedura si a formulat masuri care sa usureze acordarea iertarii in biserica pentru pacatul avortului.

Papa Francisc va face o vizita istorica in Romania intre 31 mai si 2 iunie. Calatoria apostolica a papei Francisc in Romania are loc la 20 de ani dupa cea efectuata de Sfantul Ioan Paul al II-lea, in 1999, si se desfasoara sub genericul „Sa mergem impreuna!”.

Citeste si O lege care interzice avortul in aproape toate formele sale

Sursa:Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here