Suzetele pot salva viata sugarilor

Sursa foto: www.oakshieldng.com

Nu te speria daca bebelusul tau nu se incadreaza la nastere neaparat in limitele de greutate despre care ai citit tu in tot felul de carti si reviste, mai ales daca este vorba despre un nou-nascut prematur. Copiii, chiar daca sunt sanatosi tun, nu au la nastere aceeasi greutate. Important este ca medicul neonatolog sa se asigure ca bebelusul este in regula si ca toate functiile sale sunt perfecte.

Iar ca puiul tau mic sa fie bine, specialistii recomanda ca incepand cu a doua sau a treia luna de la nastere sa-i oferi suzeta (iar in jurul varstei de 1 an ar trebui scoasa suzeta din uz). De ce? Pentru ca medicii pediatri americani sustin ca suzetele pot reduce riscul de aparitie a sindromului de moarte subita in somn a sugarilor.

Citeste si: Mami, ii dai sau nu suzeta bebelusului?

Sindromul de moarte subita in somn a bebelusilor este cosmarul oricarei tinere mame. Desi cauzele nu sunt pe deplin intelese, studiile de pana acum au aratat ca moartea subita are legatura cu anumite elemente din mediul inconjurator. Dormitul cu o mama fumatoare, pe un pat moale, precum si culcatul pe burta sau pe o parte sunt recunoscute ca factori favorizanti. Totusi, inca se mai cauta explicatii si solutii. In revista British Medical Journal au fost publicate rezultatele unui studiu efectuat de catre pediatrii californieni, care au ajuns la o concluzie surprinzatoare si placuta. Suzetele pot influenta riscul de aparitie a sindromului de moarte subita a sugarilor. Comparand doua grupe de copii de aceeasi varsta si conditie socio-economica, datele analizate au aratat ca in grupa celor care au folosit suzete riscul de moarte subita a scazut cu pana la 90%. Si apropo, chiar si suptul degetului pare a avea o influenta favorabila, sustin specialistii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here