Studiu: rezultate școlare mai bune pentru copiii care au fost alăptați pentru cel puțin 12 luni și chiar mai mult

Photo by Monica Turlui, Pexels

Despre beneficiile pe care le are alăptarea pentru copil am tot scris, iar un ultim studiu ân acest sens arată rezultate școlare clar mai bune pentru copiii care au fost alăptați pentru cel puțin 12 luni și chiar mai mult, beneficiile fiind și în perioada de adolescență. Află aici mai multe.

Vești bune pentru mamele care alăptează: contribuiți din plin la îmbunătățirea performanței copiilor, ei având rezultate școlare mult mai bune până în anii adolescenței. Acesta este principal concluzie pe care o arată studiul recent de la Universitatea din Oxford, Marea Britanie. Potrivit cercetătorilor, copiii care au fost alăptați pentru o perioadă mai lungă de timp au avut cu 39% mai multe șanse să obțină rezultate mai mari la Certificatul General de Învățământ Secundar –GCSE (un fel de Evaluare Națională la noi) la vârsta de 16 ani, comparativ cu colegii lor care nu au fost alăptați, scrie studyfinds.org.

Studiul a arătat că durata alăptării este direct corelată cu performanța copiilor la examene. Spre exemplu, 28,5% dintre ei alăptați timp ce cel puțin 12 luni au obținut rezultate mari (note de A și A+), în comparație cu 9,6% dintre copiii care nu au fost alăptați. De asemenea, doar 19,2% dintre copiii alăptați la sân timp de cel puțin 12 luni au picat examenul GCSE la limba engleză, în comparație cu 41,7% dintre cei care nu au fost niciodată alăptați.

La studiu au fost evaluați 19.818 copii din Marea Britanie, născuți în perioada 2000-2002. Copiii au fost evaluați la naștere, ulterior la vârsta de 3, 5, 7, 11, 14, 17 și 22 de ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here