82 de cazuri nou-confirmate de rujeola raportate in ultima saptamana din martie

82 de cazuri nou-confirmate de rujeola au fost raportate in ultima saptamana din martie in 10 judete si in Bucuresti, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului National pentru Sanatate Publica.

Citeste si Cazurile de rujeola se indreapta spre un nivel alarmant de ridicat

In ultima saptamana, au fost raportate inca 82 de cazuri nou confirmate de rujeola in 10 judete si in Bucuresti, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Salaj (25), Iasi (20), Bucuresti si Prahova (cate 9), Teleorman (8).

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 29 martie 2019 este 16.293, din care 62 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Astfel, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola (pojar), boala este mortala.

Rujeola este extrem de contagioasa, chiar mai contagioasa decat Ebola, tuberculoza sau gripa. Virusul poate fi contractat intr-un interval de pana la doua ore dupa ce o persoana infectata a parasit incaperea. Se raspandeste pe calea aerului si infecteaza tractul respirator, putandu-le fi fatal copiilor malnutriti sau bebelusilor cu varste prea mici pentru a fi vaccinati. Odata  ce infectarea s-a produs nu exista niciun tratament specific pentru rujeola, prin urmare vaccinarea este o procedura ce salveaza viata copiilor.

Vezi si Rujeola: 111 cazuri nou-confirmate de rujeola, raportate in saptamana 4-8 martie 2019

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here