Studiu: Copiii care trăiesc cu pisici sau câini de companie au o probabilitate mai scăzută de a dezvolta alergii alimentare

Foto: hellobark.com

Copiii care trăiesc cu pisici sau câini de companie au o probabilitate mai scăzută de a dezvolta alergii alimentare, în comparație cu cei care nu au deloc animale de companie în casă, se arată într-un studiu recent, scrie independent.co.uk.

Foto: www.comfortzone.com

Expunerea copiilor la câini, spre exemplu, este legată de un risc redus de alergii la ouă, lapte și nuci, în timp ce expunerea copiilor la pisici este legată de un risc mai scăzut de alergii la ouă, grâu și soia, a arătat cercetarea respectivă, la care au participat peste 65.000 de bebeluși din Japonia.

S-a descoperit și că expunerea copiilor la hamsteri, ca animale de companie poate crește semnificativ riscul la alergii la nuci.

Descoperirile, publicate în jurnalul Plos One, ar putea ajuta la proiectarea unor studii viitoare despre copii și alergii, au spus oamenii de știință din Japonia.

Se crede că aproximativ unul din 12 copii mici din Marea Britanie suferă de o alergie alimentară, potrivit sursei citate anterior.

Expunerea la animale de fermă în timpul sarcinii și în copilăria timpurie este asociată cu un risc mai scăzut de alergii alimentare, au arătat cercetările anterioare.

Pentru cel mai recent studiu, Hisao Okabe, de la Universitatea de Medicină Fukushima a folosit date de la 66.215 de copii și mamele lor care au făcut parte din Studiul japonez despre mediu și copii.

Aproximativ 22% au fost expuși la animalele de casă– în principal câini și pisici – în timp ce se aflau în uter.

Foto: newsweek.com

Copiii cu animale de companie de interior au avut o „incidență semnificativ redusă a alergiilor alimentare” în comparație cu cei cu câini care locuiau în curte (în exterior), au descoperit cercetătorii.

Între timp, copiii expuși la hamsteri – 0,9% din grupul total studiat – au avut o „incidență semnificativ mai mare a alergiilor la nuci”.

Descoperirile se bazează pe date auto-raportate și nu pot determina dacă legătura dintre expunerea animalelor de companie și incidența alergiilor alimentare este cauzală, au spus cercetătorii.

„Acest studiu a arătat că asocierea dintre expunerea animalelor de companie în timpul dezvoltării fetale sau a copilăriei timpurii și riscul de incidență a alergiilor alimentare până la vârsta de trei ani diferă în funcție de combinația a doi factori: specia de animale de companie și tipul de alergen. Expunerea câinilor ar putea reduce riscurile de incidență a alergiilor la ouă, lapte și nuci; expunerea la pisici ar putea reduce riscurile alergiilor la ouă, grâu și soia; Expunerea la hamster poate crește riscul de alergie la nuci.” au spus cercetătorii.

Atenție! Nu lăsa niciodată un bebeluș/toddler nesupravegheat atunci când se află în preajma unui animal de companie. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here