Nutritie: Dezvoltarea optima a creierului copilului

Un copil își atinge potențialul maxim prin experiențe constante și mai ales prin interacțiune. Cu ajutorul părinților, bunicilor, vecinilor, copilul tău ajunge să meargă, să vorbească, să împărtășească și să se descurce în diferite situații în care se află. Copiii au nevoie de Omega-3, cunoscut ca un acid gras esențial, deoarece corpul nu îl poate produce, iar acesta trebuie să fie furnizat prin alimente (pește, somon, ton, anumite alge și nuci) sau suplimente alimentare.

Acizii grași esențiali sunt importanți deoarece ajută la dezvoltarea creierului, ochilor și nervilor și cresc imunitatea. Creierul este organul cel mai bogat în acizi grași Omega 3 (DHA). În urma cercetărilor, specialiștii susțin că foarte mulți copii cu tulburări de coordonare care au luat suplimente de omega-3 au prezentat îmbunătățiri în activitățile de citire, ortografie și în comportament. De asemenea, există dovezi promițătoare asupra efectului administrării de omega-3 la copiii cu boli ca ADHD, autism și dislexie.

Pentru copiii de la 1 an, o alimentație diversificată și echilibrată, cu doze adecvate de vitamine și Omega 3, este esențială pentru o dezvoltare corectă și întărirea sistemului imunitar. Lipsa acestor nutrienți poate provoca atât deteriorarea memoriei și concentrării cât și scăderea imunității și oprirea creșterii în înălțime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here