Uneori, maternitatea înseamnă să te simți și singură

Sursa foto: Todaysparent.com

Uneori, să fii proaspătă mama e ca și cum ai face parte dintr-un trib, dintr-un grup. Dar uneori, nu e nimeni acolo, lângă tine, ca să te încurajeze. Uneori maternitatea înseamnă să te simți singură.

Te uiți obosită printre rafturile unui magazin, în timp ce bebelușul pe care-l ai cu tine într-un sistem de purtare plânge și nu mai știi cum să-l liniștești, și exact în acel moment întâlnești privirea unei alte mame, care îți zâmbește discret și sincer, și care prin acel zâmbet te încurajează, îți oferă înțelegere, și nu te simți singură. E cu tine în acel moment, îți oferă confortul emoțional de care ai nevoie atunci. Și înțelegi că milioane de mame trec prin astfel de momente și simt cee ace simți tu.

Uneori, te trezești în toiul nopții pentru a-ți alăpta copilul și vezi cum soțul tău doarme liniștit în pat lângă tine, pisica se întinde și toarce relaxată la picioarele tale. Și ai impresia că ești singura persoană din lume care nu doarme.

Uneori, te privești surprinsă în oglindă și nu recunoști persoana de acolo. Cu părul încâlcit, prins într-o presupusă coadă de cal, cu rădăcinile părului nevopsite, cu cearcăne pronunțate, cu pielea palidă, nedormită.

Uneori, în timp ce îți ții bebelușul în brațe, te uiți pe rețelele sociale ce mai fac prietenele tale și vezi poze postate prin cine știe ce vacanțe și călătorii, poze în care sunt machiate, aranjate poate în vreo locație la care ai visat mulți ani sau în vreun restaurant preferat, poze în care râd și se distrează, și în care nu se văd cearcănele și nesomnul.

Și chiar dacă de tine este lipit omulețul tău preferat din toată lumea, tot te simți singură, data deoparte, izolată. Și simți că ai nevoie de întâlniri și conversații cu alți adulți, și ai nevoie să te simți auzită, importantă, utilă.

Adevărul este că, uneori, maternitatea înseamnă să te simți si singură. Și este în regulă fie și astfel. Dar știi ce mai înseamnă? Și recompensă. Și împlinire. Și încântare. Și fericire la superlativ. Poate acum te simți obosită, confuză și singură, dar crede-mă când îți spun că toate trecem prin asta și că această etapă nu va dura mult.

Traducere și adaptare de pe mother.ly

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here