Iata suma care ar trebui platita pentru job-ul de mama ! 

Cu cat ar trebui sa fie platita o mama pentru toate sarcinile, activitatile si responsabilitatile pe care le face in fiecare zi, pe parcursul unui an? Afla aici suma pentru job-ul de mama.

Citeste si: Sa fii mama inseamna sa ai doua joburi si jumatate

Daca ar fi platit, atunci job-ul de mama ar insemna un salariu mai mare decat il au doctorii, dentistii sau pilotii. Aceasta este concluzia unui sondaj recent facut de cea mai
mare platforma engleza de forta de munca din domeniul ingrijirii copilului- childcare.co.uk.

Conform acesteia salariul unei mame ar trebui sa fie in jurul sumei de 108.837 de lire sterline pe an, scrie practicalparenting.co.au, adica 126.800 de euro, sau 140.000 de dolari americani. Iar in lei romanesti ar insemna cam peste 600.000 lei pe an!

Asta daca ar fi fost sa fie platita mama pentru toate lucrurile pe care le face, atunci cand ,,sta acasa cu copilul”.

Citeste si: Stai acasa cu copilul? Esti in vacanta…

,,Sunt parinte si am fost martor la cat de hectica este viata de mama”, spune Richard Conway, fondatorul platformei care a facut sondajul. ,,Job-ul de mama este unul continuu, nu ai vacanta si nici nu-ti poti lasa responsabilitatile la birou. Sper ca acest sondaj si acest rezultat sa scoata in evidenta cat de importanta este mama si ce treaba fantastica face ea”.

Cum a ajuns agentia engleza la aceasta suma? A gasit media de plata pe ora pentru serviciul de ingrijire a copilului: 12,51 de lire pe ora si a calculat ca o mama nu are vacanta, este la job 24 ore pe saptamana, cam 30 de zile pe luna, iar toate acestea intr-un an ar insemna salariul de 108.837 de lire sterline.

Frumoasa suma, asa e, dar daca ar fi cazul sa revenim cu picioarele pe taram romanesc si sa ,,visam” in continuare, am putea lua cea mai modesta suma de, sa zicem, 10 lei pe ora.

Incercam sa calculam, de curiozitate?
Ar fi: 10 lei x 24 ore pe zi x 30 zile= 7.200 lei pe luna, iar pentru un an intreg 86.400 lei.

Gata, nu mai stau sa calculez, pentru ca am atatea responsabilitati si liste interminabile in gand si atatea sarcini pentru care nu sunt ,,platita”, dar am, cu siguranta, cel mai frumos ,,job” din lume.

Sunt mama.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Mama, gandurile si listele

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here