Cat de des alaptezi bebelusul?

Alaptezi si probabil te intrebi de ce ai impresia ca iti hranesti mai des bebelusul, spre deosebire de prietena ta care ii ofera bebelusului sau lapte praf/formula.Tu cat de des alaptezi bebelusul?

Citeste si: Felicitări! Ai un bebelus! Si…acum ce urmeaza?

Iata de ce: laptele matern se digera mai usor, spre deosebire de laptele din formula si fiindca se digera mai repede, bebelusul tau va fi mai repede dornic de o noua sedinta de alaptare.

Un nou nascut are nevoie in prima luna, de obicei, intre 8-12 sedinte zilnice de alaptare. Nu te ingrijora, faptul ca vei alapta mai des in primele saptamani te poate ajuta sa-ti maresti productia de lapte matern, iar in jurul varstei de 2 luni, bebelusul tau probabil va dori sa fie alaptat cam intre 7-9 ori pe zi, scrie kidshealth.org.

Specialistii recomanda ca pana in momentul in care se stabilizeaza productia de lapte matern sa-ti alaptezi bebelusul “la cerere”, iar acest lucru poate insemna la fiecare 1,5 -3 ore. Cu cat bebelusul creste, va cere sa fie alaptat ceva mai rar, iar programul lui va fi mult mai bine structurat.

Atentie: nou nascutii nu ar trebui sa depaseasca perioada de 4 ore intre sedintele de alaptare, iar acest lucru este valabil si in cazul noptii.

Citeste si: Beneficiile alaptarii la san

Cat timp dureaza o sedinta de alaptare?

Acest lucru depinde de mai multi factori, precum:

  • Daca s-a stabilizat productia de lapte matern
  • Cat de repede incepe sa vina laptele in mamelon
  • Viteza “jetului” de lapte
  • Ce viteza de suctiune are bebelusul
  • Daca este atasat corect bebelusul la san
  • Daca bebelusul trece direct “la treaba” sau are chef de gangureala
  • Bebelusul este somnoros sau i se distrage atentia cu ceva etc.

Bineinteles, depinde si ce varsta are bebelusul. Cu cat bebelusul este mai mare, cu atat devine mai “eficient” si ar trebui ca in 5-10 minute sa goleasca fiecare san, in timp ce in cazul unui nou nascut acest lucru poate insemna si cate 20 de minute la fiecare san, conform kidshealth.org.

Unii bebelusi prefera sa manance dintr-un singur san la o “masa”, in timp ce altii „devoreaza” din ambii.

Mentiuni: Asigura-te ca atasezi corect bebelusul la san, schimband cat mai des pozitiile de alaptare. Nu ezita sa te adresezi unui consultant in lactatie atunci cand te confrunti cu probleme in ceea ce priveste alaptatul.

Citeste si: Cat timp ar trebui sa alapteze mamele?

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here