Bebelușului nu-i pasă dacă ai părul făcut, dacă are cărucior nou și sofisticat, ci dacă ești tu, mami, lângă el

Foto: parenting.firstcry.com

Dragă mama, îți faci prea multe griji, tot ce vreau să reții este că bebelusului tău chiar nu-i pasă dacă ai părul făcut, dacă este căruciorul lui nou și sofisticat, cu nu știu câte funcții și accesorii, dacă are un body ”trendy” cu mesaje haioase și tot așa, ci dacă îl iubești și dacă ești tu, mami, lângă el.

Adevărul este că micuțul tău nu o să-și amintească dacă locuiați în apartament sau la curte, sau cât de mare era casa, sau dacă era, de fapt, o chirie. Nu o să-și amintească dacă era plimbat cu autobuzul sau dacă era vorba despre o mașină drăguță.

Nu o să-și amintească dacă în casă era curat mereu și toate lucrurile frumos aranjate sau dacă erau jucării prin toate colțurile. Nu o să-și amintească dacă hainele cu care îl îmbrăcai erau noi, făcute de nu știu ce designer renumit sau primite de la verișorul mai mare.

Și nici nu o să-și amintească dacă erai machiată, cu părul pieptănat sau cu unghiile făcute, pentru că pentru el fața ta este perfectă, este cea pe care dorește să o vadă, cea care îl bucură cel mai mult, brațele tale sunt cele de care el nevoie.

Bebelușului o să i se imprime în minte și în corp, atmosfera din casă, liniștea și siguranța pe care i-o transmiteai, mirosul tău, zâmbetul pe ce i-l ofereai, faptul că îi răspundeai mereu la chemările lui, aveai grijă de nevoile lui, faptul că simțea că e îngrijit, iubit, mângâiat, protejat, în siguranță.

Bebelușul tău are nevoie de dragostea ta, vrea să te simtă aproape. Bebelușului nu-i pasă dacă ai părul făcut, dacă are cărucior nou și sofisticat, ci dacă ești tu, mami, lângă el.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here