20 de lucruri pe care mama care alapteaza trebuie sa le stie

Tot ce simti despre alaptare este …in regula, este firesc, este normal. Ai dreptul sa crezi si sa simti, draga mama, indiferent ca ti-e usor sa alaptezi, ti-e greu, reusesti sau nu, indiferent de cat de mult sau putin alaptezi, daca vrei sau decizi ca nu vrei sa alaptezi. Adevarul este ca in ciuda a tot ce se scrie despre alaptare, este un proces personal si diferit in cazul fiecarei mame.

Citeste si: 8 semne ca alaptarea decurge bine

Iata 20 de lucruri pe care mama care alapteaza trebuie sa le stie:

  1. Vei avea momente in care vei dori sa renunti, scrie mother.ly.
  2. Printre toti sfatuitorii tai despre alaptare, cu siguranta ar trebui sa ai si pe cineva care orice ar fi si orice ai decide, nu te va judeca. Cauta acea persoana care iti va oferi suportul dorit, care te va face sa te simti confortabil si in siguranta.
  3. Alaptarea nu se bazeaza deloc pe principiul “totul sau nimic”.
  4. Experienta alaptarii este diferita pentru fiecare mama si bebelus.
  5. Este firesc pentru un nou nascut sa isi doreasca sa fie tinut in brate cat mai mult si sa fie alaptat aproape incontinuu. Da, uneori chiar si la fiecare ora.
  6. Aproape toate mamele pot produce suficient lapte pentru bebelusii sai. Cu toate acestea, exista si un procentaj mic de mame care chiar nu produc suficient lapte, iar aceste mame au nevoie de intelegerea si sprijinul celor din jur. Solutii intotdeauna se vor gasi.
  7. Frenul lingual poate influenta procesul de alaptare.
  8. Apeleaza la un consultant in lactatie. Merita incercarea daca iti doresti alaptezi.
  9. Procesul alaptarii functioneaza intotdeauna mai bine atunci cand ai si suportul altor mame care au alaptat sau alapteaza. Cauta-ti “tribul”. Mergi la intalniri cu mamici care alapteaza.
  10. Anumite ceaiuri pentru alaptare pot ajuta, dar acestea functioneaza mai bine, daca sunt combinate si cu alte remedii.
  11. Cele mai multe probleme legate de alaptare pot fi solutionate simplu daca se cauta cauza: daca te doare la nivelul mamelonului, atunci probabil trebuie sa schimbi pozitia de alaptare sau poate ca nu s-a facut corect atasarea la san. Daca nu produci suficient lapte, atunci trebuie sa-l asezi pe bebelus cat mai des la san.
  12. Unii bebelusi adorm repede si au reprize lungi de somn, in timp ce altii nu sunt deloc asa, iar acest lucru nu are legatura cu alaptarea, ci mai curand cu genetica si cu temperamentul copilului.
  13. Te intrebi oare cand bebelusul o sa doarma toata noaptea si nu o sa mai ceara sa fie alaptat in timpul noptii? Nu exista niciun <<termen limita>> si nici nu ar putea nimeni sa prezica, pentru ca fiecare bebelus are propriul ritm si propriile nevoi.
  14. Adevarul este ca poti alapta exact cat timp simti ca poti si iti doresti, iar cel mai bun sfatuitor in acest sens este bebelusul tau.
  15. Nu permite nimanui niciodata sa decida sau sa-ti judece alegerea de a alapta sau de a nu alapta.
  16. Mamele care folosesc pompa de san pentru a-si scoate laptele matern pentru copil si care merg la serviciu merita tot respectul din lume.
  17. Si cele care nu pot alapta, dar care se chinuie sa foloseasca pompa de san doar ca sa-i ofere bebelusului lapte matern merita toata aprecierea.
  18. Este firesc ca o un copil sa fie prezent atunci cand este alaptat fratiorul sau surioara sau alt copil mai mic. Este minunat ca acesta sa vada ca alaptarea este un proces normal.
  19. Sa alaptezi nu inseamna doar sa-ti hranesti copilul, ci este si o metoda sa te conectezi cu el.
  20. Sa alaptezi este frumos, este intens, este divin.

Citeste si: Sa alaptezi, uneori, poate fi foarte dificil. Si dureros.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here