Zeci de tabere scolare de agrement, nefunctionale

Zeci de tabere scolare de agrement din tara sunt nefunctionale, spune ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, potrivit careia este nevoie de investitii si descentralizare. Ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, ca 98 de tabere scolare de agrement sunt nefunctionale, in vreme ce doar 62 sunt functionale.

Vezi si Tabere tematice şi de aventură pentru copii

”De cand mi-am preluat mandatul am fost in mai multe tabere de agrement din mai multe judete ale tarii. Intr-adevar aceste modernizari, aceste investitii sunt necesare peste tot in tara, nu doar la Roica, nu doar la Alba Iulia, de aceea eu consider ca si descentralizarea va fi un lucru benefic, consider ca UAT-ul va putea gestiona poate mult mai bine acest patrimoniu despre care discutam”, a spus Ioana Bran, intrebata de jurnalisti despre modernizarile de care au nevoie taberele.

Ministrul Tineretului si Sportului a adaugat ca exista tabere scolare care necesita investitii majore: ”Sunt tabere care arata destul de bine, care au nevoie de modificari de suprafata, sa spun asa, doar de o igienizare, dar sunt baze care necesita investitii majore”.

”Consider ca tinerii si ca Romania ar trebui sa faca sport si activitate fizica mult, mult mai intens. Consider ca un corp care face sport si un tanar care este educat va avea numai de castigat. De aceea consider ca trebuie sa imbinam educatia cu activitatea fizica, fie ca vorbim despre sport de performanta sau efectiv doar sport pentru a face miscare si a o face cu drag”, a spus ministrul Tineretului si Sportului.

Ioana Bran a participat la Alba Iulia la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Tineretului de la Alba Iulia. La manifestari au luat parte peste 500 de tineri si s-au organizat ateliere de creatie, demonstratii sportive, un flashmob in cadrul caruia cei prezenti s-au prins in mai multe hore, dar si Crosul Tineretului.

Vezi si Au inceput inscrierile pentru Tabara NERF

 Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here