Viitor neurochirurg, acum absolvent de 10 la Bacalaureat

Un elev din Alba, absolvent de 10 la Bacalaureat, spune ca s-a pregatit doar in ultimele luni, pentru ca la facultate media nu va conta. Claudiu Moldovan Mihai vrea sa devina neurochirurg si i se pare important sa fie aproape de oameni, sa poata ajuta in orice situatie.

”M-am pregatit pentru Bacalaureat doar in ultima perioada pentru ca am inceput inca din clasa a XI-a, semestrul doi, sa invat pentru Medicina. Vreau sa merg la Cluj si am considerat ca este mai importanta admiterea. Atunci am zis ca las Bac-ul pe planul al doilea si ma focusez mai mult pe chimie si biologie, materii din care voi sustine admiterea”, a spus Claudiu Moldovan Mihai.

Vezi si Eleva de 10 la Bacalaureat: Mi se pare in regula sa muncesti in tara ta, sa ramana oameni frumosi

El are, astfel, in fata, un examen de dat la chimie si biologie, foarte important pentru viitorul sau. Bacalaureatul nu conteaza deloc in ponderea admiterii si era suficient ca absolventul sa-l promoveze.

Calitatea umana a profesorilor, considera el, a contat foarte mult in obtinerea acestei performante.

”Cred ca o contributie foarte mare o au domnii profesori. Orele si toate indicatiile pe care dansii le dau de fiecare data. Nu stiu cum e la celalalt baiat din Alba care a luat media 10, dar la Colegiul <Lucian Blaga> sunt profesori foarte buni. De o calitate umana rara, chiar vorbeam cu un coleg, sunt profesori de o calitate umana foarte ridicata, adevarate exemple. Ei au avut o contributie semnificativa in dezvoltarea mea si a noastra”, a spus Claudiu.

De asemenea, absolventul a adaugat ca vrea sa ramana in tara, pentru ca aici ar putea sa-si construiasca o viata mult mai frumoasa decat peste hotare.

”Cred ca as putea sa-mi construiesc o viata mult mai frumoasa in tara. Deci nu, nu plec. Este un lucru legat de satisfactie. Ca viitor medic, esential este sa fii aproape de omul de langa tine, sa il poti ajuta in orice situatie. Atunci, din punctul meu de vedere, i-as ajuta mai bine pe romani, i-as intelege mai bine, as fi mai aproape de ei, de sufletul lor. Plus ca in strainatate va fi si bariera lingvistica. Oricat de bine ai cunoaste o limba nu te poti atasa spiritual la fel de omul din fata ta, daca nu comunici in limba ta natala”, a spus absolventul.

El a adaugat ca vrea sa devina medic neurochirurg, considerand creierul, prin complexitatea lui, cel mai fascinat organ, si fiind foarte interesat de ceea ce reprezinta sistemul nervos.

Claudiu Moldovan Mihai este absolvent al Colegiului National ”Lucian Blaga” din Sebes. A doua medie de 10 la examenul de Bacalaureat a fost obtinuta de David Mihai Alin, absolvent al Colegiului National ”David Prodan” Cugir.

Vezi si Federatia Asociatiilor de Parinti nu sustine strategia educationala propusa de Ministerul Educatiei

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here