Vaccinarea impotriva rujeolei ar putea deveni obligatorie in Germania

Vaccinarea impotriva rujeolei ar putea deveni obligatorie in Germania, in contextul in care guvernul de la Berlin ia in considerare posibilitatea introducerii obligativitatii vaccinarii impotriva rujeolei pe fondul cresterii numarului de imbolnaviri.

Citeste si Cazurile de rujeola se indreapta spre un nivel alarmant de ridicat

Partidul Social Democrat german (SPD) ia in considerare ca vaccinarea tuturor copiilor sa fie obligatorie, intrucat din ce in ce mai multi parinti refuza sa isi vaccineze copiii, fapt care a dus la cresterea numarului de cazuri de rujeola.

Purtatorul de cuvant al SPD, Karl Lauterbach, a declarat ca a discutat despre aceasta propunere cu ministrul Sanatatii, Jens Spahn si ca este „increzator ca o propunere va putea fi prezentata curand”. Ministerul Sanatatii a anuntat ca este ingrijorat de cresterea numarului de imbolnaviri si incurajeaza „o dezbatere despre posibilele solutii”.

Partidele din opozitie au opinii impartite in legatura cu acest subiect. Partidul Liber Democrat (FDP) este de acord cu vaccinarea obligatorie a copiilor pana in 14 ani, in timp ce Alianta Verzilor sustine vaccinarea in sine, dar nu si obligativitatea acesteia.

„Cei care refuza sa isi vaccineze copiii dau dovada de iresponsabilitate, atat fata de copii, cat si fata de persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale”, a declarat Michael Theurer, vicepresedintele grupului FDP din Parlament. De cealalta parte, Kordula Schulz-Asche, purtator de cuvant al Verzilor, a declarat ca guvernul ar trebui sa faca mai multe pentru a-i informa pe parinti despre vaccinare in loc sa ii pedepseasca.

Germania a inregistrat 1.000 de cazuri de rujeola in 2017, printre care si un deces. Aproximativ 40% dintre persoanele infectate au trebuit internate in spital. Din aceasta cauza, Societatea Germana de Pediatrie a recomandat recent introducerea obligativitatii vaccinului impotriva rujeolei. Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat miscarea anti-vaccinare ca fiind una dintre cele mai mari zece amenintari globale la adresa sanatatii.

Citeste si Rujeola: 111 cazuri nou-confirmate de rujeola, raportate in saptamana 4-8 martie 2019

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here