Un tren cu copii a lovit in plin un TIR. 5 victime au rani usoare

Un tren cu copii a lovit in plin un TIR care transporta lemne. Accidentul a avut loc in localitatea Beclean din judetul Bistrita-Nasaud, la trecerea de cale ferata spre Nuseni. TIR-ul a fost lovit de un tren cu doua vagoane. Reprezentatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita-Nasaud au anuntat ca din cele aproximativ 60 de persoane aflate in tren, 17 sunt copii si fac parte dintr-un grup organizat.

Vezi si Caz de meningita la Liceul Gh. Lazar din Capitala. Cursurile, suspendate pentru dezinfectie

Trei adulti si doi copii au suferit rani usoare, fiind constiente si cooperante. Compania Nationala de Cai Ferate a informat ca traficul feroviar intre statiile Coldau – Beclean pe Somes este blocat din cauza accidentului intregistrat la o trecere la nivel cu calea ferata dotata cu semnale acustice si luminoase, care functionau normal in momentul impactului. Primul vagon al trenului a deraiat de ambele osii.

„La fata locului au ajuns deja reprezentantii Regionalei CF Cluj, care actioneaza pentru degajarea liniilor de cale ferata si repunerea pe sina a vagonului deraiat, precum si reprezentantii ISU si SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor ranite. In intervalul orar necesar operatiunilor de interventie pentru retragerea TIR-ului din zona de siguranta feroviara, repunerea pe sina a vagonului deraiat si eliberarea gabaritului, 2 trenuri de calatori – IR 1833 si R 4102 – sunt oprite temporar in statiile Beclean pe Somes si Coldau. Compania Nationala de Cai Ferate CFR S.A., prin personalul feroviar aflat la fata locului intervine operativ in zona feroviara si acorda tot sprijinul necesar reprezentantilor ISU pe parcursul operatiunilor intreprinse in zona accidentului, astfel incat circulatia trenurilor pe ruta directa Dej – Beclean pe Somes sa fie reluata in conditii de siguranta, in cel mai scurt timp”, anunta reprezentantii Companiei Nationale de Cai Ferate.

Vezi si Preotul acuzat ca a batut un elev, sanctionat cu 10% din salariu si mutat disciplinar

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here