Preotul acuzat ca a batut un elev, sanctionat cu 10% din salariu si mutat disciplinar

Preotul din Botosani, acuzat ca a lovit un elev in timpul orei de religie, a fost sanctionat disciplinar cu 10% din salariu pe o perioada de trei luni. Conducerea scolii a stabilit ca preotul sa isi desfasoare activitatea in alte scoli din comuna.

Vezi si Anchete in Botosani dupa ce un profesor de religie ar fi lovit un elev cu capul de perete

Conform purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Ciprian Manolache, profesorul de religie a fost sanctionat cu reducerea pe trei luni a salariului cu 10% si interdictia de a preda la scoala.

„Consiliul de administratie a stabilit in acest caz sanctionarea profesorului cu 10% din salariu pe o perioada de trei luni si s-a dispus, de asemenea, reincadrarea profesorului in alte doua structuri la scoala din Cristinesti si la scoala din Dragalina pentru ca intr-o singura scoala nu avea o norma intreaga”, a declarat Ciprian Manolache.

Conducerea scolii a inceput o ancheta administrativa dupa ce un elev de 11 ani de la scoala din Baranca fost agresat de profesorul de religie, care este si preot.

Dupa acest incident, elevul a ajuns la Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Mavromati si a fost inclus intr-un program de consiliere psihologica.

In acest caz, si Inspectoratul de Politie Botosani a deschis o ancheta, fiind intocmit un dosar penal pe numele preotului.

Citeste si Preotii catolici sustin ca Barbie trebuie sa aiba copiii

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here