Un tată și-a spânzurat copilul de 1 an, după care s-a sinucis și el

Un tată și-a spânzurat copilul de 1 an, după care s-a sinucis și el. Tragedia s-a petrecut în Alba Iulia, tatăl explicând printr-o scrisoare de ”adio” care sunt motivele gestului său șocant.

În noaptea de duminică, în jurul orei 1, o femeie a sunat la 112, spunându-le polițiștilor că este îngrijorată că bebelușul ei de doar un an ar putea păți ceva din cauza tatălui acestuia.

Potrivit poliției, părinții copilului erau despărțiți, trăiau separat și în acel moment micuțul se afla în vizită la tatăl său. În noaptea respectivă au existat mai multe discuții între cei doi foști parteneri, iar când bărbatul nu a i-a mai răspuns femeii la telefon, aceasta s-a îngrijorat și a sunat la poliție.

Autoritățile s-au dus la chiria unde locuia bărbatul, dar nu a răspuns nimeni, ușa apartamentului fiind blocată din interior. Polițiștii au aflat cine este proprietarul apartamentului, l-au contactat și au așteptat să vină acesta ca să deschidă ușa. Din păcate, a fost mult prea târziu, găsindu-i pe bebeluș și pe tata spânzurați. Polițiștii au intrat în casă la aproximativ trei ore de la primirea apelului la 112, susținând că au acționat conform procedurii, neavând informații care să indice un pericol iminent.

”Nu, nu aveau nevoie de acordul proprietarului pentru a forța intrarea în apartament, din cel puțin 3 (trei) motive: 1) proprietarul însuși nu poate da buzna peste chiriaș, deci nu își poate transmite acest inexistent drept altuia; 2) CPP; 3) L. 217/2003 care permite pătrunderea în caz de violență domestică. Culmea tupeului și nesimțirii e că «garcea» încearcă să se acopere prin comunicatul ăla care se bate cap în cap la fiecare paragraf. Dar, hei, mâine, poimâine, vine pensia specială. Ce mai contează, la o adică, un copil de 1 an, spânzurat, în vreme ce noi încercăm să ne aranjăm convenabil?”, a transmis avocatul Elenina Nicuț, potrivit ziare.com.

Bărbatul a lăsat o scrisoare de ”adio” pe o rețea de socializare:

„Daaaa, mi-am pierdut familia. Am construit familia această din nimic dorind să ofer o viață mai bună de familie băiatului meu decât am avut eu și toate astea mi-au fost furate. Deși am greșit în trecut lucrez la mine de 7-8 luni pentru a schimbă la mine ce cred că am făcut greșit în familie, alegerile mele greșite. (…) Cine e bărbatul care împingea căruciorul hăitului meu? De ce nu am știut că i-ai dat o nouă figura paternă lui D.? T. S. din M.? Cum ai permis necunoscutul la acesta să fie în aceeași casă cu bebelușul meu?”, potrivit ziarulunirea.ro.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here