Un elev a murit la banchetul de absolvire a clasei a 8-a

Un elev al unei scoli din Alexandria, judetul Teleorman, in varsta de 14 ani, a murit in timp ce se afla la banchetul de absolvire a clasei a 8-a. Baiatul ar fi acuzat in ultima vreme dureri in jurul toracelui, dar medicii au dat asigurari parintilor ca sunt afectiuni normale cresterii.

Purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Teleorman, Cristian Popescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca baiatul in varsta de 14 ani a fost gasit de medici in stop cardio-respirator, manevrele de resuscitare fiind fara succes.

Vezi si Un baiat de 13 ani, mort din cauza gripei

”Solicitarea a fost facuta la ora 21.57, iar ambulanta a ajuns imediat pentru ca sediul nostru este foarte aproape de locatia respectiva. Este vorba despre un banchet cu elevi de clasa a VIII-a. La sosirea ambulantei, am gasit un baiat in varsta de 14 ani in stop cardio-respirator. S-au inceput manevrele de resuscitare, chiar s-au administrat si doua socuri electrice, si a fost preluat si dus la camera de garda pentru continuarea manevrelor de resuscitare. Acolo a fost declarat decesul, deci manevrele de resuscitare au fost fara succes”, a declarat reprezentantul SAJ Teleorman.

Parintii baiatului, originar din comuna Vitanesti, au povestit ca, in ultima perioada, acesta ar fi acuzat dureri in jurul toracelui, insa medicii i-au asigurat ca este vorba despre afectiuni normale cresterii.

”Din relatarile celor de fata, se pare ca baiatul, in timp ce era la masa, a cazut de pe scaun, l-au intins, insa moartea a fost subita. Au venit si parintii, care au spus ca ar fi avut ceva probleme, fiind cu el pentru diverse investigatii medicale, dar li s-a spus ca nu este nimic anormal, fiind in crestere”, a mai declarat Cristian Popescu.

Un dosar de cercetare penala a fost deschis de procurorii de la Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman, pentru moarte suspecta. Cazul a fost semnalat anchetatorilor de catre medicii Spitalului Judetean Alexandria.

„La ora 23.28, au fost anuntati lucratorii Politiei municipiului Alexandria, de catre personalul UPU al Spitalului Judetean, cu privire la decesul unui minor din comuna Vitanesti, care fusese transportat cu ambulanta, la ora 22.00, in stare de stop cardio-respirator, fara cunostinta. S-a intocmit dosar de cercetare penala pentru moarte suspecta, ancheta fiind coordonata de procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Teleorman”, a afirmat seful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Teleorman, comisarul sef Iulian Orbesteanu.

Vezi si Un copil de doi ani, la spital dupa ce a cazut de la etaj

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here