Testarea la matematica in cadrul Evaluarii Nationale Elevii pentru elevii din clasa a VI-a

Elevii din clasa a VI-a sustin astazi testarea la matematica si stiintele naturii, dupa ce ieri au avut proba la limba romana si comunicare, in cadrul Evaluarii Nationale, informeaza Ministerul Educatiei. Rezultatele obtinute nu vor fi publice si nu vor fi trecute in catalog.

Vezi si Elevii considerati slabi nu au voie sa se inscrie la Evaluarea Nationala

Evaluarile se vor sustine in salile in care elevii isi desfasoara activitatea in mod normal. Acestea vor fi adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care i-ar putea influenta pe elevi, se arata in sursa citata.

„Testele sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a VI-a. Acestea sunt evaluate in cadrul institutiei de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimei probe”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de MEN.

Rezultatele obtinute la aceste evaluari nu se comunica public.

Vezi si MEN, despre „fenomenul Braila”: Ministerul nu a fost sesizat cu privire la astfel de practici

Sursa: Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here