Sprijin financiar pentru tinerii din Bucuresti diagnosticati cu cancer, pentru prezervarea fertilitatii

Primaria Capitalei vrea sa acorde sprijin financiar tinerilor diagnosticati cu cancer, care primesc indicatia de a-si prezerva fertilitatea. Proiectul a fost propus de un bucurestean si urmeaza sa fie votat in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Potrivit proiectului, care se numeste „Newborn – Oncofertilitate” si care a fost initiat de un bucurestean in cadrul concursului „Propune pentru Bucuresti”, de acest ajutor vor beneficia 138 de femei si 175 de barbati, diagnosticati cu cancer si care primesc indicatie de prezervare a fertilitatii.

Vezi si Proiectul privind ajutorul pentru fertilizarea in vitro, demarat incepand cu 4 iunie

Printre motivele acordarii acestui ajutor se mentioneaza efectele negative asupra fertilitatii a tratamentelor in bolile oncologice.

„Obiectul proiectului il reprezinta solutia de prezervare a potentialului fertil al fiecarui pacient, femeie sau barbat diagnosticat cu cancer, prin prelevare si crioconservarea spermei si ovocitelor, pentru o perioada de 5 ani. Proiectul se va derula pe o perioada de 24 de luni, in perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020, in Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie Prof Panait Sirbu”, se arata in proiectul CGMB.

In ceea ce priveste criteriile de acordare a ajutorului, femeile de peste 35 de ani si barbatii de peste 45 de ani nu se vor incadra in acest proiect.

De asemenea, solicitantul trebuie sa aiba domiciliul sau resedinta in Bucuresti cu cel putin 6 luni inainte de inceperea proiectului. Bugetul acestui proiect este de aproximativ 880.000 de lei.

Vezi si Stimulente de 135 de milioane lei pentru familii, copii si persoane cu handicap

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here