SOS Satele Copiilor a ajutat aproape 450 de copii

Organizatia neguvernamentala SOS Satele Copiilor exista de 25 de ani in Romania timp in care au fost ajutati aproape 450 de copii. Beneficiarii spun ca programul le-a oferit o sansa la viata.

Vezi si SOS Satele Copiilor: Mai multe familii se vor muta dintr-o localitate rurala in apartamente utilate

SOS Satele Copiilor nu e doar o organizatie care ofera copiilor orfani o familie, dar le ofera si o a doua sansa, sustin beneficiarii proiectului, precizand ca datorita programului au reusit sa sa-si depaseasca limitele. Acestia s-au reunit la gala ce aniverseaza 25 de ani de cand SOS e in Romania.

“De la varsta de doi ani, cand am ajuns in satul SOS, am avut toata protectia de care un copil avea nevoie. Am stat pana la 14 ani in sat, iar ulterior m-am mutat in comunitatea de tineri. Pot spune ca aici am crescut, am copilarit si m-am maturizat. Alaturi de ei am invatat ca viata nu e perfecta si nici nu trebuie sa fie. Ei au fost alaturi de mine si cand am ramas insarcinata si m-au directionat sa fac ceva cu viata mea”, a spus Oana, beneficiara proiectului in cadrul evenimentului “Gala SOS Satele Copiilor – De 25 de ani in Romania”, desfasurat la Ateneul Roman.

De aceeasi parere este si Andreea, o alta beneficiara a programului, care sustine ca SOS Satele Copiilor a invatat-o sa-si depaseasca limitele.

Citeste si Echipa de fotbal SOS Satele Copiilor, primul meci cu jucatori recunoscuti

“M-a ajutat exact cand eram intr-o perioada dificila si pur si simplu mi-au fost alaturi. Ei mi-au oferit a doua sansa la viata, iar alaturi de mama SOS si fratii SOS am invatat ce inseamna sa ai o familie”, a spus Andreea.

In casa SOS locuiesc sase copii si o mama, care are grija mereu de beneficiari. Mamele SOS sustin ca este o meserie frumoasa de a avea grija de mai multi copii si de a-i ajuta sa-si gaseasca drumul in viata. In acelasi timp, mamele spun ca activitatea presupune si o responsabilitate mare, care insa le aduce bucurii.

“De cate ori copiii imi spun mama simt emotie, bucurie si o satisfactie foarte mare. Pentru mine a fi mama SOS inseamna provocari, responsabilitati, dar in acelasi timp si multe satisfactii. Sa aveti incredere in mine ca voi fi tot timpul alaturi de voi”, a spus Adriana Castrasa, mama SOS.

Organizatia SOS Satele Copiilor nu ajuta doar copiii orfani, dar si pe cei care se afla in familii defavorizate.

“Astazi suntem aici pentru ca ne-am indeplinit misiunea, pentru ca impreuna am reusit. (…) 450 de copii au crescut in satele SOS, sunt tare mandra de ei. Sunt oameni realizati, oameni pe care ii intalniti pe strada, dar nu stii ca sunt de la SOS. (…) Suntem mandri de ei. (…) Mai sunt 172 de copii si inca 800 in familiile defavorizate, care au nevoie de noi”, a spus presedintele organizatiei neguvernamentale SOS Satele Copiilor, Diana Podaru.

Unul dintre ambasadorii organizatiei SOS Satele Copiilor este Andreea Balan, care spune ca a ajuns pentru prima data in satul SOS din Bucuresti la un eveniment al beneficiarilor.

“Copiii isi serbau ziua de nastere, iar eu eram o surpriza pentru ei, trebuia sa cant. S-au bucurat cand m-au vazut. In casa am cunoscut-o pe mama Lucretia si nu voi uita niciodata caldura cu care m-a imbratisat si candoarea cu care povestea despre fiecare copil in parte. (…) Consider ca aceste mame sunt adevarate eroine, renunta la vietile lor si-si dedica tot sufletul si toata dragostea si viata in cresterea acestor copii. Parinte este acel care te creste, nu acel care te naste.(…) Alaturi de acesti copii si eu copilaresc. Ma joc alaturi de ei si imi traiesc copilaria pe care nu am trait-o pentru ca am fost pe scena”, a spus Andreea Balan, unul din ambasadorii proiectului.

In Bucuresti, Sibiu si Bacau, exista trei astfel de sate sociale, din care fac parte circa 200 de copii. Organizatia poate admite copii cu varsta de cel putin trei ani. Din 2019, finantarea acestui proiect va fi doar interna, ceea ce inseamna ca ONG-ul va trebui sa acopere 83% din finantare, 17% fiind acoperite de stat.

Vezi si Stimulente de 135 de milioane lei pentru familii, copii si persoane cu handicap

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here