Sorina Pintea: Suspendand cursurile nu inseamna ca mergem la mall

Sorina Pintea a declarat, dupa ce a anuntat ca vineri cursurile sunt suspendate, ca nu ne aflam in epidemie de gripa, insa masurile implementate sunt aceleasi ca in cazul acestui fenomen. Pintea a mai spus ca elevii, chiar daca nu merg la ore, tot trebuie feriti de spatiile aglomerate.

Citeste si: 3 mituri despre medicamente, raceli si gripa la copii

„Suspendand cursurile nu inseamna ca mergem in colectivitati, adica la mall sau in alte locuri aglomerate. Trebuie sa intelegem ca suntem in plin sezon gripal. (…) Nu suntem inca in epidemie. Avem doua saptamani la rand, doua saptamani epidemice. In momentul in care avem trei, declaram epidemie. Dar masurile pe care Ministerul Sanatatii le implementeaza sunt aceleasi ca in cazul unei epidemii”, a declarat Sorina Pintea, la un post de televiziune.

Potrivit ministrului, scolile nu vor fi inchise vineri din cauza deceselor, ci din cauza numarului mare de imbolnaviri cu viroze respiratorii.

Numarul deceselor din cauza virusului gripal a ajuns la 34.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, masura suspendarii cursurilor pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, a fost aprobata printr-un ordin al Ministerului Educatiei. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata oficial zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Ce trebuie sa stii despre vaccinul antigripal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here