S-a nascut primul copil prin programul ,,O sansa pentru cuplurile infertile”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca s-a nascut primul copil prin programul ,,O sansa pentru cuplurile infertile”, derulat de Primaria Capitalei. 3.000 de cupluri au primit pana acum, din luna martie a anului trecut, cate 3.500 de euro pentru fertilizare in vitro.

Vezi si O treime dintre romanii care au apelat la FIV au cheltuit intre 1.000 si 3.000 de euro

,,Aceasta veste minunata ne confirma ca impreuna putem schimba vieti! Fericita mamica a nascut la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitala, o fetita perfect sanatoasa, care a fost conceputa prin programul de fertilizare in vitro derulat de Primaria Capitalei, prin ASSMB”, a scris primarul general al Capitalei Gabriela Firea, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Ea a salutat nasterea bebelusului ca ,,o veste extraordinara pentru familia sa, dar si pentru noi, mai ales ca prin acest program ne-am propus sa sustinem financiar cat mai multe cupluri care doresc sa-si implineasca visul de a avea copii”, a mai scris edilul.

Proiectul, demarat in 2018, la initiativa Gabrielei Firea, ofera cuplurilor infertile un sprijin de 3.500 de euro pentru proceduri de fertilizare in vitro.

Programul a fost demarat in 14 iunie 2018, iar in doar sase luni o mie de locuri prevazute in proiect au fost ocupate. Din acest motiv, programul a fost suplimentat, in decembrie 2018, pentru inca 2.000 de cupluri.

Pana in martie 2019, erau deja efectuate 641 de proceduri de fertilizare iar 361 sunt sarcini in evolutie, a anuntat vineri primarul general. Acesta rata de succes, intr-un procent de peste 56%, arata ca demersul ”poate schimba vieti”, mai spune primarul general.

Citeste si Primaria Capitalei, prin ASSMB, lanseaza programul „O sansa la viata. FIV 2”

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here