Ce trebuie sa stii despre jucariile de baita pentru bebelus?

Baita este o parte importanta in rutina copilului si, in timp ce poate fi o activitate distractiva aceasta il ajuta sa-si formeze obiceiuri sanatoase ce tin de igiena personala. Dar cum sa faci sa-i placa baita si sa aiba asocieri pozitive legate de aceasta? Tot mai multe mamici si specialisti sustin ca jucariile speciale de baita ar fi o solutie minunata. Afla aici ce trebuie sa stii despre jucariile de baita pentru bebelus.

Citeste si: Igiena personala la gravide, mamici, bebelusi si copii

In general, nou nascutii se simt bine atunci cand li se face baie, cand stau in cadita si simt apa calda si relaxanta pe piele. Si parintii sustin ca acesta poate fi un moment bun de a se conecta cu micutul, de a-si construi o legatura mai apropiata. In plus, in cadita, bebelusul are posibilitatea sa-si priveasca mai atent parintele, ce face, ce vorbeste, sa descopere trairi si senzatii noi.

Cu trecerea timpului bebelusul va intelege mai multe in jurul lui, iar atunci cand incepe deja sa apuce obiectele cu manutele sau chiar sa stea in sezut este un moment deosebit de bun de a-i pune in cadita jucarii de baie. Acestea nu vor fi doar surse de distractie, ci il vor ajuta sa-si dezvolte abilitatile vizuale si motrice.

Citeste si: Baita bebelusului: pas cu pas

Atunci cand vei alege jucariile de baita pentru copil este esential sa tii cont de varsta lui, ca acestea sa fie cele mai potrivite pentru dezvoltare si mai ales, sa nu fie periculoase.

Una dintre principalele lucruri de care ar trebui sa tina cont parintele este ca trebuie sa fie prezent in timpul baitei, chiar si pana la varsta de 8 ani, scrie youaremom.com.

Potrivit specialistilor, gratie jucariilor, aceasta activitate se va transforma in ceva relaxant si distractiv, si nu va fi perceputa ca pe o obligativitate sau chiar ca pe ceva stresant.

Care jucarii sunt cele potrivite pentru un bebelus?

Micutul va fi atras de aproape toate jucariile intens colorate, cu diverse forme si care scot tot felul de sunete. Cele mai cautate jucarii de acest fel sunt cele care plutesc pe apa, de exemplu: ratustele, barcutele, mingile mici etc, iar cu timpul la acestea pot fi adaugate si tot felul de paharute colorate, ca sa puna apa in ele si apoi, sa le rastoarne.

O alta idee distractiva pentru baita bebelusului este ca pe langa jucarii sa faci spuma in cada si sa-l urmaresti cum se distreaza, cautand sa apuce sau sa sparga balonasele de sapun formate.

Unii parinti considera ca baita bebelusului poate fi un moment bun si pentru a asculta muzica (instrumentala, relaxanta, poate cu sunetele oceanului, pasarilor etc).

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stie parintele atunci cand ii face baita bebelusului este ca trebuie sa-l supravegheze incontinuu si sa fie atent la tot ce se intampla, de aceea recomandarea specialistilor este sa nu te apuci sa-i faci baita, daca nu ai pregatit tot ce este necesar pentru momentul in care il scoti, sa nu-i intorci spatele nici pentru cateva clipe si sa nu fii multitasking (daca intre timp mai ai grija si de mancarea de pe foc, opreste-o, sau spune-i partenerului sa aiba grija de aceasta, iar daca iti trimite cineva mesaj pe telefon, pur si simplu, ignora telefonul!).

Un alt aspect de care ar trebui parintele sa fie atent tine de curatarea si dezinfectarea jucariilor (atat inainte de prima folosire, cat si dupa fiecare baita). Este important ca acestea sa fie uscate bine, pentru a evita bacteriile si ciupercile care se pot dezvolta pe ele.

Autor: Inga Stoian

Citeste si: Igiena lauzei dupa nasterea normala si dupa cezariana

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here