Promovabilitate de 100 la suta la Bacalaureat, in trei licee din Iasi

Trei colegii din Iasi au obtinut promovabilitate de 100 la suta la sesiunea de Bacalaureat din luna iulie, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), transmite corespondentul MEDIAFAX. Reprezentantii ISJ Iasi au declarat miecuri ca trei unitati de invatamant din judet au reusit rata maxima de promovabilitate.

Vezi si Absolvent de nota 10 la Bac: Vreau sa lucrez in strainatate, in Romania munca nu e apreciata

„Colegiile «Garabet Ibraileanu»,«National» si «Richard Wurmbrand» Iasi au obtinut o promovabilitate de 100%. De asemenea, procentul general de promovabilitate pe judetul Iasi, inainte de contestatii, este de 80,27%”, a spus purtatorul de cuvant al ISJ Iasi, Sabina Manea.

Conform acesteia, la aceasta sesiune de Bacalaureat, opt elevi din judetul Iasi au obtinut media maxima, respectiv 10. Patru dintre acestia sunt de la Colegiul National. Pe langa acestia, media 10 la examenul de Bacalaureat a fost obtinuta si de catre o eleva de la Colegiul National „Gabaret Ibraileanu”, o eleva de la Colegiul National „Costache Negruzzi”, un elev de la Colegiul National „Emil Racovita” si de catre o eleva de la Colegiul Tehnic „Unirea”, din Pascani.

Pe de alta parte, cea mai mica rata de promovabilitate, de doar 10,71%, a fost obtinuta de Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii Iasi.

Elevii nemultumiti de notele obtinute vor putea face contestatie in cursul zilei de miercuri, rezultatele finale urmand sa fie afisate pe data de 9 iulie.

Vezi si Peste 67% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat. 104 candidati au luat nota maxima

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here