Program de pregatire in regim weekend pentru cei care nu iau Bac-ul

Inspectorul scolar general al ISMB, Ioana Mihaela Neacsu,a spus ca Bucurestiul isi propune ca din toamna acestui an sa vina cu o solutie pentru cei ce nu au reusit sa promoveze Bac-ul in seriile anterioare. Ar putea beneficia de un program de pregatire „in regim de week-end” la disciplinele problematice.

Citeste si Inscrieri pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019

Inspectorul scolar general din cadrul ISMB, Ioana Mihaela Neacsu, a precizat faptul ca se doreste ca la nivelul Capitalei, incepand cu toamna anului 2019, sa se puna bazele unui program de pregatire a liceenilor care nu au reusit sa promoveze Bacalaureat-ul in seriile anterioare.

„Ne propunem ca din toamna acestui an sa venim cu niste solutii la nivelul unitatilor de invatamant, astfel incat, in regim de weekend eventual sau dupa-amiaza, in timpul saptamanii, ei sa poata veni acolo unde au absolvit liceul si sa faca pregatire la disciplinele la care nu au promovat Bacalaureatul si sunt interesati sa o faca”, spune Neacsu.

Ea a spus ca acesta poate fi un pas important si un exemplu pozitiv in incercarea imbunatatirii procentului de promovabilitate, incercare cu care unitatile de invatamant de la nivelul Capitalei si nu numai, se confrunta anual.

„Altfel nu vom reusi sa imbunatatim aceste procente de promovabilitate de la Bacalaureat, pentru ca ele sunt consecinta nu doar a patru ani de liceu, ci a 12 ani, sa spunem, de scoala”, informeaza inspectorul scolar general din cadrul ISMB.

Potrivit aceleiasi surse, acest lucru este extrem de important, intrucat pe masura ce anii trec, ei se „indeparteaza de momentul de absolvire, sansa lor a mai promova vreodata acest examen scade an de an in mod evident”.

In ceea ce priveste latura economica, partea de finantare a unui astfel de program, inspectorul scolar general al ISMB a declarat ca aceasta ar putea fi identificata, fie in zona Ministerului Educatiei, fie in cel al administratiilor publice locale.

„Exista doua mari canale sa spunem, de finantare, a unui astfel de tip de program, in primul rand ne gandim la, un program concertat al Ministerului Educatiei, dar nu stim in ce masura mai poate fi el bugetat fiind acum la mijlocul anului, pe de alta parte, cu multa incredere, la nivelul Capitalei, ma uit catre administratiile publice locale, multe dintre sectoarele municipiului Bucuresti si-au manifestat in utlimii ani un interes special pentru zona de educatie (…) cred ca am putea sa ne indreptam catre dansii pentru a le propune aceasta solutie”, precieaza Neacsu.

Sursa citata a mai spus si faptul ca daca se va reusi sa identificarea unor solutii de finantare pentru acest tip de program, „rezultatele se vor vedea si practic ii vom sprijini pe acesti tineri in ceea ce priveste tarseul lor in cariera”.

Inspectorul scolar general din cadrul ISMB a mai amintit pe langa aceasta masura care ar putea fi luata din toamna in sensul sutinerii cresterii procentului de promovabilitate a examenului de Bacalaureat in randul liceenilor si solutia aplecarii cu mai multa grija asupra modului in care elevii isi insusesc competentele fundamentale la nivelul ciclului primar si la nivelul ciclului gimnazial, astfel incat, „sa nu mai putem vorbi la finalul clasei a VIII a de copii care au dificultati in a scrie, citi sau efectua calcule elementare”.

Ioana Mihaela Neacsu a spus ca nu a sustinut niciodata ideea cum ca acest tip de activitati din afara fisei postului, neobligatorii pentru cadrele didactice ar trebui sa se faca in mod gratuit, in mod voluntar, asa ca profesorii care se vor implica in acest tip de program vor fi remunerati.

Citeste si Bacalaureat 2019: Rata de promovare, inainte de contestatii, este de 67,2%

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here