Profesoara injunghiata de un fost elev, vinovata ca nu a respectat regulamentul

Profesoara injunghiata la sfarsitul lunii ianuarie de un fost elev in fata cancelariei Colegiului „Spiru Haret” din Ploiesti a fost gasita vinovata de producerea incidentului, comisia de cercetare a scolii stabilind ca nu a respectat Regulamentul de Organizare si Functionare.

Vezi si Masuri in cazul ingrijitoarelor cresei unde copiii erau jigniti

Comisia care s-a intrunit, la nivelul scolii, imediat dupa ce profesoara de matematica a fost injunghiata de un fost elev, la sfarsitul lunii ianuarie, a stabilit ca agresorul a rugat-o pe o alta profesoara sa o cheme afara din cancelarie pe victima, iar dupa cateva zeci de secunde aceasta s-a intors in cancelarie tinandu-se cu mainile de abdomen, strigand de durere si solicitand colegilor sa cheme ambulanta pentru ca a fost injunghiata.

In documentul citat s-a precizat ca profesoara agresata era programata conform graficului sa indeplineasca activitatea de profesor de serviciu pe scoala.

„Victima se face raspunzatoare in sensul in care nu a respectat prevederile articolului 50 din Regulamentul de Organizare si Functionare al colegiului”, se arata in procesul verbal al comisiei de cercetare intrunit la Liceul „Spiru Haret”.

Conform articolului invocat, profesorul de serviciu „supravegheaza intrarea elevilor in scoala, impreuna cu portarul”.

Comisia de cercetare nu a propus sanctionarea profesoarei injunghiate, ci doar diminuarea salariului cu 10% in cazul paznicului, pe o durata de trei luni.

„Din analiza probelor administrate o alta cauza care a concurat la producerea evenimentului o reprezinta efectuarea superficiala a serviciului de catre paznicul (…) in postul numarul unu situat la intrarea principala a colegiului, fapt care a facilitat agresorului accesul in curtea, respectiv incinta colegiului”, se mai arata in procesul verbal.

In 29 ianuarie, la ora 12.57, in holul din fata cancelariei Liceului „Spiru Haret” din Ploiesti, situat la etajul unu al cladirii, o profesoara a fost injunghiata de un fost elev.

Citeste si Tanarul care a injunghiat o profesoara in Ploiesti fusese exmatriculat. Femeia este operata

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here