Primul magazin online pentru copii cu cautare vocala

Primul magazin online pentru copii din Romania, cu cautare vocala, se afla in judetul Alba. De o saptamana a introdus cautarea vocala pentru a veni in sprijinul parintilor de-a cauta mai rapid produsele pe care vor sa le cumpere pentru copiii lor. Cunoscutul magazin online dedicat bebelusilor si copiilor, BeKid.ro, devine astfel primul magazin din E-Commerce-ul romanesc care a introdus cautarea vocala.  Astfel, parintii care vor sa cumpere jucarii, carucioare, scutece, biberoane sau alte produse destinate copiilor, vor putea cauta produsele dorite discutand la propriu cu telefonul mobil.

Citeste si Concurs online de programare pentru copii

Din ce in ce mai multi consumatori folosesc vocea pentru a efectua interogari in motoarele de cautare online, pentru a gasi companii locale sau pentru a lua decizii atunci cand cumpara de pe internet. Statisticile arata ca, la nivel global, cererile pentru smart-speaker au crescut cu aproape 200% in toamna anului 2018. Iar viitorul suna incurajator. Pana in anul 2022, se preconizeaza ca 55% dintre gospodarii vor detine aceasta tehnologie.

,,Ideea de a introduce cautarea vocala pe site-ul Bekid.ro mi-a venit dupa ce am observat ca din ce in ce mai multi oameni din jurul meu cauta vocal. In plus, decisive au fost cateva statistici de la cel mai mare motor de cautare, care spuneau inca de acum 3 ani ca 20% din toate cautarile realizate la nivel mondial pe mobile se realizau vocal, si ca pana in 2020, acest procent se va apropia de 50%. De asemenea, 58% dintre consumatori folosesc cautarea vocala pentru a gasi informatii despre afacerile locale, iar 30% dintre cautari se vor realiza, pana in 2020, cu ecranul telefonului in hibernare. Plecand de aici, am considerat ca ar fi o idee incredibila sa introducem aceasta tehnologie a viitorului in e-commerce si in Romania, astfel ca BeKid.ro a devenit primul magazin online din tara noastra care beneficiaza de cautare vocala in motorul de cautare al website-ului. De la lansarea acestei functionalitati, am observat ca deja 26.7% dintre cautarile realizate pe site-ul nostru sunt realizate prin cautare vocala, ceea ce ne arata ca aceasta nu mai este un trend, ci o functionalitate folosita din ce in ce mai des. Consider ca pentru mamici acest proces de cautare vocala usureaza considerabil gasirea de produse pentru copiii lor, mai ales ca in mare parte din timp, copiii stau in brate si nu au posibilitatea de a folosi tastele telefonului”, a declarat Iulian Ghisoiu, General Manager al companiei care detine site-ul www.bekid.ro.

Peste 50.000 de produse din acest site, dedicate gravidelor, bebelesilor si copiilor pot fi cautate astfel, aceasta facilitate fiind disponibila deocamdata doar pentru sistemul Android, dar in viitorul apropiat, directorul magazinului online promite ca va fi disponibil si pentru iOS.

Topul cautarilor vocale : carucioare, biciclete, patuturi

In special proaspetii parinti, mereu in criza de timp, prefera sa caute, atunci cand vine vorba de cumparaturi, cat mai putin si sa gaseasca cat mai rapid, daca se poate ce isi doresc. Un top al cautarilor intocmit de Iulian Ghisoiu pentru Superbebe.ro arata in felul urmator: bicicleta, patut, carucior, atunci cand parintii cauta un singur cuvant sau  carucior roz fete, patut albastru baieti, scaune auto cand cauta mai multe cuvinte.

Unii parinti cauta dupa brandul produselor, altii dupa varsta, altii dupa culoare. In general, mamicile si taticii aflati la prima experienta de parinti sunt tentati sa cumpere cat mai multe lucruri pentru copii, iar magazinele online ofera o gama variata de produse pentru prichindei la preturi grozave si ii scutesc pe adulti de alergatura prin oras pentru cumparaturi.

Autor: Alexandra Manaila

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here