Concurs online de programare pentru copii

Copiii cu varste cuprinse intre 7-17 ani, care au cunostinte de baza sau avansate de programare, au posibilitatea sa participe la un concurs online de programare pentru copii. Ei sunt invitati de CoderDojo Bucuresti si Scoala de Valori sa se inscrie pe site-ul academiacoderdojo.ro si sa trimita proiectele IT pana pe 15 august.

Citeste si De ce sunt benefice cursurile de teatru pentru copii si unde-i poti duce?

La acest concurs se pot inscrie echipe formate din 2 pana la 4 elevi cu varsta intre 7-17 ani si un mentor (profesor/parinte), din Romania. Prin acest concurs online, CoderDojo Bucuresti si Scoala de Valori urmaresc:

  • incurajarea copiilor de a invata programare si de a-si folosi creativitatea in realizarea de proiecte IT;
  • incurajarea copiilor de a lucra in echipa, de a-si prezenta si promova proiectul;
  • implicarea mentorilor si a profesorilor in activitati extrascolare.

Concursul online recompenseaza simtul inovativ al copiilor, pasionati de jocuri, aplicatii, animatii, calculatoare si programare si sunt familiarizati cu scratch, makecode, etc.

Proiectele pot sa fie inscrise intr-una dintre urmatoarele categorii:

Visual programming (proiecte dezvoltate in platforme care utilizeaza blocuri de cod: Scratch, MakeCode, etc., inclusiv proiecte care imbina hardware cu platforme care folosesc blocuri de cod);

WEB (aplicatii web de orice tip care folosesc HTML&CSS&JavaScript);

Games (orice tip de joc care antreneaza si invita la joaca, dezvoltat in orice tehnologie, mai putin cele dezvoltate in platforme bazate pe blocuri de cod si care intra la prima categorie);

Mobile (orice tip de aplicatie care poate fi instalata pe  telefonul mobil);

Hardware (orice proiect care foloseste hardware, precum Raspberry Pi, Arduino sau Adafruit, dar fara a se limita la acestea).

Vezi si Vara 2019: Idei de tabere sportive pentru copii energici

Ce pot castiga participantii?

Proiectele vor fi evaluate de un juriu de specialitate. Concurentii care vor realiza cele mai bune 10 proiecte (Locul I si Locul II pentru fiecare dintre cele cinci categorii) vor castiga vouchere de cumparaturi in cadrul www.gadgetway.ro, in valoare totala de 11.500 lei.

Concursul „ Coolest Projects Tech Academy” este organizat in cadrul proiectului CoderDojo Tech Academy, proiect care face parte din programul Alt Viitor, program sustinut de Microsoft si implementat de cei doi parteneri Coder Dojo Bucuresti si Scoala de Valori. Alt Viitor isi propune sa dezvolte competentele digitale ale elevilor din Romania si sa le ofere acestora instrumentele esentiale pentru dezvoltarea lor pentru joburile viitorului.

Pentru regulamentul concursului accesati academiacoderdojo.ro.

Citeste si Activitati de vacanta

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here