Prezenta stafilococului auriu in cazul a doi copii nascuti la Maternitatea Giulesti, confirmata

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a declarat, ca a fost confirmata prezenta stafilococului auriu in cazul a doi copii internati in prezent la Spitalul Grigore Alexandrescu, care au fost nascuti la Maternitatea Giulesti. Ea a spus ca sunt verificari la unitatea spitaliceasca.

Vezi si Maternitatea Giulesti isi reia activitatea

Ministrul Sanatatii a confirmat prezenta stafilococului auriu in cazul a doi copii nascuti la Maternitatea Giulesti, insa a mentionat ca momentan au loc verificari, fapt pentru care nu se poate pronunta in caza provenientei bacteriei.

„Va confirm ca exista doi copii care sunt internati la Grigore Alexandrescu, cei de la Grigore Alexandrescu au comunicat celor de la DSP de existenta acestor copii, stim ca acesti copii s-au nascut la Maternitatea Giulesti in intervalul 22-24 aprilie, dar nu as putea sa va confirm ca stafilococul vine de la Giulesti. Pot doar sa spun ca cei de la DSP (Directia de Sanatate Publica -n.r.) verifica aceste aspecte. Acum verificam” , a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea.

Astfel de situatii au mai avut loc si in trecut. In 2018, Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSP) solicita atunci Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti (Maternitatea Giulesti) sa sisteze internarile incepand din data de 30 noiembrie dupa scandalul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu. Numarul total de copii confirmati cu bacteria respectiva a fost atunci de 45.

Citeste si Cu stafilococul auriu la gradinita. 

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here