Maternitatea Giulesti isi reia activitatea

Ministerul Sanatatii a anuntat ca, incepand de joi, Maternitatea Giulesti isi poate relua integral activitatea, precizand ca rezultatele probelor de laborator sunt conform cerintelor. Anterior, Sorina Pintea a spus ca unitatea spitaliceasca va fi redeschisa vineri.

Citeste si Din 21 decembrie in Maternitatea Giulesti se vor relua internarile

,,Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a anuntat Spitalul Clinic de Obstetrica- Ginecologie “Prof. dr. Panait Sarbu” ca, incepand de astazi, poate relua integral activitatea medicala. Decizia inspectorilor sanitari vine dupa ce au fost finalizate lucrarile de igienizare, curatenie si dezinfectie terminala in spatiile unitatii sanitare”, se arata intr-un comunicat trimis, joi, de Ministerul Sanatatii.

De asemenea, rezultatele probelor de laborator privind autocontrolul coroborate cu probele de sanitatie prelevate de reprezentantii Directia de Sanatate Publica Bucuresti sunt in prezent conforme.

“Reluarea activitatii unitatii sanitare implica respectarea cu strictete a normelor legale privind supravegherea, prevenirea si limitarea infectiilor asociate asistentei medicale in unitatile sanitare”, se mai arata in comunicat.

Marti, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a anuntat ca incepand de vineri, vor fi reluate internarile la Maternitatea Giulesti deoarece rezultatele preliminare arata ca nu sunt probleme in aceasta unitate spitaliceasca.

Directia de Sanatate Publica Bucuresti (DSP) a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti sa sisteze internarile incepand din data de 30 noiembrie dupa scandalul bebelusilor infectati cu stafilococ auriu. Dupa verificari, pentru Maternitatea Giulesti au fost dispuse amenzi in valoare totala de 10.000 de lei.

Sursa: Mediafax

Vezi si Ministrul Sanatatii: La Maternitatea Giulesti vor fi amenzi, si nu mici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here