Peste 360.000 de prescolari si elevi din clasele II-VIII beneficiaza de rechizite si ghiozdane

Peste 360.000 de prescolari si elevi din clasele II – VIII beneficiaza in anul scolar 2018-2019 de pachete de rechizite si ghiozdane, anunta Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Vezi si Sporul natural al populatiei a fost negativ in august, cu 1.430 persoane

Dintre acestia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. Beneficiarii sunt inscrisi in invatamantul de stat, primar si gimnazial, la cursuri de zi, fiind in intretinerea familiilor al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat in luna iulie a fiecarui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara. Elevii din grupul-tinta au devenit eligibili in proiect dupa ce au solicitat, la inceputul anului scolar, sprijinul acordat in cadrul programului national desfasurat anual in baza Legii 126/2004 si a ordinului de ministru nr. 4385/2012.

In plus, 51.539 de prescolari vor primi rechizite scolare. Acestia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Proiectul „Rechizite pentru prescolari si elevi – sanse egale la educatie” are ca obiectiv prevenirea abandonului scolar si a parasirii timpurii a scolii, precizeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Rechizitele si ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti catre unitatile de invatamant.

Citeste si Iata cum sa-l ajuti cu temele pentru acasa!

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here