Patru copii din Dambovita, batuti de tata, infometati si nespalati

Doua anchete au loc in Dambovita dupa ce un tata este acuzat ca isi tine cei patru copii, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, fara mancare si nespalati. Cei patru copii sunt batuti de tata, iar trei dintre ei au fost dati de urgenta in grija statului.

Potrivit purtatorului de cuvant al DGASPC Dambovita, Dumitru Andrei, angajatii Directiei au fost sesizati printr-un apel facut la Telefonul Copilului ca patru copii din comuna Petresti, sat Ionesti, sunt abuzati si neglijati de tatal lor.

Vezi si O bona a fost inregistrata in timp ce batea copiii de care ar fi trebuit sa aiba grija

”Noi am fost sesizati, iar colegii mei s-au dus sa faca evaluarea la fata locului. Se reclama ca tatal nu ii creste corespunzator. Ca nu sunt ingrijiti”, a declarat Andrei.

Potrivit acestuia, in urma evaluarii, s-a luat decizia ca trei copii, cu varste intre 6 si 10 ani, sa fie plasati in sistem de urgenta.

”Cel de-al patrulea copil, in varsta de 12 ani, a ramas in grija tatalui. Este urmarit insa de autoritatea locala”, a spus purtatorul de cuvant al DGASPC Dambovita.

Cei trei copii urmeaza sa fie si consiliati psihologic.

Viceprimarul comunei Petresti, Ion Constantin, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca stia de acest caz, mai ales ca anul trecut s-a mai incercat un astfel de demers. Mama a plecat in urma cu ceva timp, iar copilasii au ramas in grija tatalui, care este cazut in patima bauturii. Toti locuiesc intr-o singura camera, in mizerie.

“Noi am mai incercat si anul trecut sa luam copiii. Erau tinuti infometati, le mai dadea bunicul niste paine. Tatal nu-i lasa sa manance decat cand venea el si tinea mancarea incuiata. Fetele au spus ca le batea, ca nu le da sa manance. El consuma alcool, a jucat si la pacanele. Nu au conditii. Stau toti intr-o camera, e mizerie. Sunt nespalati. Acum trei au fost luati, al patrulea nu a vrut”, a spus Ion Constantin.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, Alexandra Ciurea, a precizat ca IPJ Dambovita s-a autosesizat, iar politistii fac cercetari pentru rele tratamente aplicate minorului.

Sursa: Mediafax

Vezi si Palmuirea este similara cu abuzul fizic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here