Parintii isi vor lua zile libere platite in situatia inchiderii scolilor din cauza vremii

Senatul a adoptat un proiect care prevede acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decise de catre autoritati. Parintii isi vor lua zile libere platite in situatia inchiderii scolilor din cauza vremii.

Citeste si Proiect: Zile libere pentru unul din parinti pentru a sta acasa

Propunerea legislativa a fost adoptata in plenul Senatului cu 64 de voturi „pentru”, trei voturi „impotriva” si 19 abtineri.

„Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt arondati, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

„Prevederile se vor aplica parintilor ai caror copii au varsta de pana in 12 ani, inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant si parintilor copiilor cu dizabilitati inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant”, prevede proiectul.

Zilele libere platite se vor acorda la cererea unuia dintre parinti, respectiv a tutorelui legal, in cazul familiilor monoparentale. Prevederile se aplica pe baza unei declaratii pe propria raspundere, semnata de catre ambii parinti, cu exceptia familiilor monoparentale, depusa la angajator de catre parintele care va supraveghea copilul in perioada mentionata.

Initiatorii, mai multi parlamentari PSD-ALDE, propun ca zilele libere platite sa fie acordate pe toata perioada in care autoritatile decreteaza inchiderea unitatilor de invatamant.

Senatul a adoptat propunerea legislativa in calitate de prima Camera sesizata, Camera Deputatilor fiind decizionala.

Sursa: Mediafax

Citeste si Zile libere impreuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here