Orban, despre redeschiderea gradinitelor: “Sunt foarte multe mame si tati care pot sa riste sa-si piarda locul de munca pentru ca stau acasa”

Sursa: Pexels

Premierul Ludovic Orban a declarat ca nu poate oferi deocamdata un raspuns cu privire la posibilitatea redeschiderii creselor si a gradinitelor, mentionand ca stie ca sunt probleme mai ales in familiie monoparentale, iar multi parinti risca sa ramana fara locuri de munca.

„Nu pot sa va spun ceva pana nu se iau decizii bine fundamentate. Toata lumea asteapta raspunsuri, nu va putem da inca aceste raspunsuri.(…) Stiu ca este o problema legata de copii, de exemplu in familiile monoparentale, chiar daca beneficiaza de Legea 19, plata indemnizatiei de 75%, sunt foarte multe mame si tati care pot sa riste sa-si piarda locul de munca pentru ca stau acasa, iar angajatorul le cere sa vina la serviciu si atunci trebuie gasita o modalitate de a putea sa aiba grija de copii, suplimentar fata de alocarea pe care am stabilit-o prin Legea 19, completata de ordonanta noastra”, a declarat premierul Orban, atunci cand a fost intrebat de reporter daca institutiile dfe invatamant pentru prescolari vor fi deschise in aceasta vara.

Seful Executivului a epxlicat ca in prima faza vor fi ridicate restrictiile pentru care exista cel mai mic risc. “Ridicarea restrictiilor se va face gradual (…0 Trebuie pregatite si masuri de protejare, daca drumul la restaurant trebuie sa stabilim niste reguli si proprietarii de restaurant vor trebui sa se adapteze acestor reguli, la fel si in cazul unor posibile crese, gradinite”, a explicat premierul Orban.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here