Oficial: s-a anunțat prima adopție a unui copil de către o persoană din comunitatea LGBTQ+

Foto: metro.co.uk

Este oficial: Un bărbat din comunitatea LGBTQ+ din Cluj a primit aprobarea de la Protecția Copilului de a adopta un copil abandonat și astfel este considerat prima persoană din țara noastră care se delcară gay și care adoptă un copil.

Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului” a scris Vişinel Bălan, preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi pe pagina sa de Facebook.

Bărbatul gay a primit atestatul pentru persoană aptă să adopte de la Direcția pentru Protecția din Cluj-Napoca, nu se cunoaște identitatea acestuia, dar se știe că este o persoană tânără, până în 40 de ani, iar ”la eliberarea certificatului s-a ținut cont de evaluarea condițiilor sociale, de condițiile de locuit și a stării de sănătate a persoanei.” a declara Alina Chiorean, purtător de cuvânt DGASPC Cluj, potrivit știrileprotv.ro.

Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei„, a transmis Vișinel Bălan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că în România, adopțiile sunt permise doar persoanelor căsătorite sau celor singure care obțin un atestat similar, fără a se face discriminare de sex, etnie sau orientare sexuală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here