Ocazia care i-a adus moartea adolescentei din Olt. Cazul Alexandra Macesanu

Cazul Alexandra Macesanu a pus pe jar intreaga Romanie. Adolescenta din Olt, victima lui Gheorghe Dinca, a luat ocazia ca sa ajunga la Caracal, pentru ca nu a avut un mijloc de transport in comun, povesteste prietena ei, Marina. Potrivit acesteia, Alexandra ar fi plecat la Caracal ca sa se intalneasca cu prietenul ei. Alexandra in varsta de 15 ani a disparut, dupa ce a luat o masina de ocazie. Suspectul, Gheorghe Dinca, a fost identificat, dupa ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-si anunta rapirea. Dinca si-a recunoscut faptele si a spus ca a omorat-o pe ea si pe o alta fata si ca a ars cele doua cadavre.

Citeste si Crima in Olt, anchetata de Politie

Prietena Alexandrei, Marina, a povestit ca fata a fost nevoita sa mearga cu o masina de ocazie la Caracal pentru ca la ora respectiva nu era niciun mijloc de transport in comun.

„Suntem patru prietene si aveam un grup pe care discutam, ne povesteam diverse aspecte. Eu cu Alexandra suntem prietene de la gradinita, am fost colege si in gimnaziu. Eram si la ansamblul de dansuri de 8 ani. Am mers la acelasi liceu, dar in clase diferite. Cu o seara inainte ca Alexandra sa fie rapita am vorbit pe acel grup. Alexandra era ok. Din ce stiu eu, ea a plecat in ziua respectiva la Caracal ca sa se intalneasca cu prietenul ei. Si el este licean, dar la o alta unitate scolara, la Liceul Industrial Caracal. Erau impreuna de ceva timp, cred ca de aproape un an. El nu este din Caracal, sta int-un sat apropiat de noi, in Resca, dar in ziua aceea, cand Alexandra a disparut, amandoi aveau treaba in oras (nr- Caracal) si urmau sa se intalneasca acolo. Alexandra a plecat la ora 9.30-10.00 si atunci nu era niciun microbuz. De obicei, in vacanta sunt putine microbuze. Unul dimineata la 5 si altul la ora 7.15 minute. Asa a ajuns sa ia ocazia. Nu a mai ajuns la intalnire. Prietenul ei a asteptat-o doua-trei ore si nu a mai ajuns la intalnirea cu el. Am inceput sa sunam si noi si el, dar avea telefonul inchis”, a precizat Marina.

Sunt foarte multi cei care fac transport la ocazie

Prietena Alexandrei spune ca si in timpul anului scolar microbuzele sunt putine si povesteste ca si ea a mers de multe ori cu masini de ocazie.

„Eu am mers cu ocazia chiar si in timpul anului scolar pentru ca microbuzul pleca la ora 12.00 si orele incepeau la 14.00. Trebuia sa stau aproape doua ore singura prin curtea scolii. Sunt tot din Dobrosloveni si cred ca spre deosebire de Alexandra am avut mai mult noroc pentru ca nu stau la strada principala in comuna. Alexandra statea la principala si acolo veneau multi care luau la ocazie dinspre Slatina. Eu plecam la ocazie cu cei care veneau din satele apropiate. Multi il cunosteau pe tata. Si de obicei preferam sa merg cu oameni in varsta pentru ca erau de incredere. Acum, dupa acest caz, nu voi mai merge cu ocazia”, a mai spus Marina.

Adolescenta sustine ca persoanele care ofera transport la ocazie racoleaza persoanele din statiile pentru microbuze sau autobuze.

„Dupa ce trece microbuzul sau autobuzul, prin statiile respective trec cei care iau la ocazie si intreaba: mergi? Ei stiu ca toti cei care stau acolo asteapta sa ia un mijloc de transport. Sunt foarte multi care fac acest transport la ocazie”, a mai povestit Marina.

De lipsa microbuzelor se plang si cei ca trebuie sa faca naveta.

„In timpul anului scolar, microbuzele au o frecventa mai mare. Adica dimineata avem la 9.15 si la 10.15 microbuz. Apoi mai era la pranz, cand ieseau copiii, la 12.00, la 13.00, la 14.00. In vacanta de vara nu mai sunt atat de multe microbuze, cel putin pe ruta Caracal- Dobrosloveni. Poate dimineata foarte devreme si apoi mai este unul dupa ora 16.15″, a declarat Olga Filip, instructor la Scoala de Arte si Meserii din Dobrosloveni.

Localnicii din Caracal, dar si din localitatile apropiate, spun ca in statii nu este afisat un program al mijloacelor de transport in comun.

Anchetatorii convinsi ca primele apeluri ale Alexandrei sunt piste false

Alexandru Cumpanasu, presedinte al Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei si unchi al Alexandrei, a declarat ca primele apeluri la 112 ale tinerei nu au fost, initial, luate in serios de catre anchetatori deoarece au considerat ca o victima nu are acces la telefon si apelul poate fi gluma.

„Politia de acolo si anchetatorii au tratat superficial toata povestea, fiind convinsi ca apelurile la 112 ale Alexandrei – cel putin primele doua apeluri – sunt piste false si nu s-au gandit si nici nu au incercat sa identifice cu tatal Alexandrei – persoana respectiva sa o identifice ca fiind Alexandra. A trebuit ca eu si fratele meu sa insistam pe langa anchetatori sa il ia pe tatal Alexandrei sa confirme ca cea care a sunat este Alexandra. La si jumatate am vorbit cu fratele meu, in jurul orei 10 si ceva – noaptea. Joi. Ce i-au spus fetei (politistii, n.r.), nu stiu, dar spun ce mi-au spus mie. Banuiesc ca e ceea ce i-au spus si ei. In mintea lor, au spus ca nu e posibil ca un criminal, in viziunea lor, sa lase telefonul langa victima. Au spus ca este pista falsa si ca poate fi o gluma. Eu spun ce mi-au spus mie, per ansamblu, pentru primele doua apeluri – sau la toate apelurile. Ca nu are sens sa fie luat in serios, pentru ca este o pista falsa”, a declarat, Alexandru Cumpanasu, presedinte al Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei.

Politistul care a vorbit cu Alexandra nu a cerut date despre locul unde se afla

Politistul care a discutat cu adolescenta, atunci cand a sunat la 112 pentru a cere ajutor, a avut o atitudine refractara fata de situatia prezentata de fata si nu a dat dovada de implicare pentru a obtine mai multe date privind locul in care este sechestrata, arata raportul MAI, potrivit unor surse. Surse apropiate anchetei cazului din crimelor din Caracal au precizat ca in raportul Ministerului de Interne se arata ca agentul de politie cu care Alexandra a discutat atunci cand a sunat la 112 ar fi dat dovada de o „atitudine refractara” fata de tanara.

In acelasi raport se mai arata ca politistul nici nu s-a implicat si nu i-a pus Alexandrei mai multe intrebari pentru a fi identificat mai usor locul in care aceasta este sechestrata. Mai mult, agentul nu a consiliat tanara si nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie sa-l aiba in situatia in care se afla, pana la sosirea echipajelor de politie, arata aceleasi surse.

In timpul declaratiilor din timpul zilei de duminica, Dinca le-a spus anchetatorilor ce a facut cu cadavrele. Anchetatorii au cautat, timp de 3 zile, urme in casa si curtea barbatului. In cenusa dintr-un butoi se aflau mai multe ramasite umane. Initial, in declaratia din fata anchetatorilor, Dinca a afirmat ca a facut foc pentru a alunga tantarii.

Barbatul a recunoscut abia in a treia zi faptele comise, iar duminica seara audierile au fost intrerupte pentru ca s-a simtit rau.

Citeste si GirlUp Romania despre tragedia din Caracal. Fetele impartasesc tactici de prevenire a violentei

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here