Ministerul Sanatatii lanseaza procedura de achizitie pentru o mie de incubatoare

Un proiect pentru achizitionarea de aproximativ o mie de incubatoare pentru maternitatile din tara va fi lansat in licitatie publica, saptamana aceasta, de Ministerul Sanatatii, potrivit anuntului facut, marti, de ministrul Sorina Pintea, la Slatina, in judetul Olt.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca achizitia de incubatoare va acoperi necesarul existent in maternitatile din tara.

„Pentru ca tocmai am coborat de la maternitate, pot sa va spun ca, saptamana aceasta, Ministerul Sanatatii va demara un proiect, in sensul ca va ridica in SEAP procedura pentru achizitionarea a pana intr-o mie de incubatoare, astfel incat sa acopere tot necesarul existent in acest moment, in Romania”, a declarat Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Pintea s-a aflat, marti, intr-o vizita de lucru, in judetul Olt, la spitalele din Slatina si Caracal.

Vezi si Ce se poate face in Romania pentru ca mortalitatea la nastere sa scada?

La Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, Sorina Pintea a vizitat sectiile UPU, pediatrie, neonatologie, sectia de Obstetrica – Ginecologie – lehuze si a discutat cu medicii din unitatea sanitara si reprezentantii autoritatilor locale.

„Sectiile pe care le-am vizitat au fost reabilitate si respecta standardele din punct de vedere al infrastructurii. Mai sunt multe de facut in ceea ce priveste asigurarea aparaturii necesare, dar si a pregatirii personalului medical, astfel incat Slatina sa nu fie doar un loc de tranzit catre centrele universitare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Ministerul Sanatatii a alocat 2,5 milioane de lei pentru reabilitarea mai multor sectii ale unitatii medicale.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca va mai repartiza la Slatina alte 2 milioane de lei pentru achizitia de aparatura medicala, dar, la fel ca in toate situatiile in care Ministerul Sanatatii aloca fonduri catre spitale, fisele de repartitie sunt trimise in acelasi timp si catre corpul de control pentru a se verifica daca banii sunt folositi corect.

De asemenea, prin proiectul pe care Ministerul Sanatatii il deruleaza cu Banca Mondiala vor fi repartizate spitalului 4 paturi de ATI, precum si aparatura necesara pentru terapie intensiva: 13 monitoare de functii, 2 ventilatoare mecanice si unul portabil.

Vezi si Ingrijirea spitaliceasca a unui bebelus prematur

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here