Mesaj pe tema referendumului: Daca nu vii la vot, doi barbati vor putea adopta copilul tau

Pe un bloc din centrul Timisoarei a aparut un banner de circa 15 metri lungime, cu un mesaj care se vrea a fi unul care sa ii incurajeze pe oameni sa participe la referendumul pentru familie si sa voteze pentru casatoria dintre un barbat si o femeie,altfel „doi barbati vor putea adopta copilul tau”.

Vezi si Coalitia pentru Familie, despre referendum: Respingem confiscarea politica a initiativei noastre

Un banner urias, de aproximativ 15 metri lungime, a fost pus, la sfarsitul acestei saptamani, pe un bloc aflat vizavi de Catedrala Mitropolitana, in centrul Timisoarei. Panoul contine un mesaj prin care cetatenii sunt incurajati sa participe la referendumul pentru familie si sa sustina casatoria dintre un barbat si o femeie.

„Vino la referendum! Voteaza «da» pentru casatoria dintre un barbat si o femeie! Apara familia si copiii Romaniei. Daca nu vii la vot, doi barbati vor adopta copilul tau”, scrie pe bannerul afisat in Piata Victoriei din Timisoara.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a postat un mesaj pe Facebook, prin care a anuntat ca a solicitat Politiei Locale sa ia masuri si a facut un apel la toleranta.

„Apel la toleranta si respect reciproc! Am facut public ca eu, desi un nonconformist de felul meu, in problema familiei sunt traditionalist, conservator. Prin urmare, sustin referendumul pentru revizuirea Constitutiei astfel incat ceea ce este stabilit prin legi la ora actuala – casatoria permisa doar intre persoane de sexe diferite – sa fie consfintit la nivel constitutional, pentru a fi securizat; asta, stiut fiind ca legile se pot modifica simplu, oricand! Asta nu inseamna, insa, ca pot fi de acord cu atitudinile jignitoare, calomnioase, implicit si cu atat mai mult explicit instigatoare la tensiuni, la conflicte intre noi, membrii aceleiasi specii, la care unii se dedau! Am fost informat ca au aparut in oras materiale de indemn la prezenta la referendum, continand si un text menit sa trezeasca teama, ingrijorare si, pe cale de consecinta, reactii de ostilitate la adresa comunitatii LGBT. Detest asa ceva si nu voi tolera! Am si cerut Politiei Locale sa intervina in litera si spiritul legii”, a declarat Nicolae Robu.

Citeste despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

De asemenea, primarul Timisoarei a precizat ca desi va merge la referendum si va vota pentru familia traditionala, va fi „aparator deopotriva al dreptului de a gandi si actiona ca mine si al dreptului de a gandi si actiona opus, in context, al dreptului la nivel de individ de a fi adept al familiei traditionale si de a o apara, respectiv al dreptului de a opta pentru familia homosexuala si de a milita pentru ea. Numai majoritatea comunitatii, liber, fara incrancenare, in respect reciproc intre membrii ei, trebuie sa decida, cum sa fie definita familia in Romania, nicidecum vreo presiune, mai mult sau mai putin conjuncturala, dintr-un loc sau altul, oricare ar fi acesta”.

Nicolae Robu a declarat, la mijlocul lunii septembrie, ca va vota pentru familia traditionala la referendum, precizand ca atunci cand spune ca e casatorit nu vrea sa fie intrebat daca sotia e o femeie sau un barbat.

Totodata mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, i-a incurajat pe romani sa participe la referendum si sa voteze pentru „apararea familiei si copiilor Romaniei”. IPS Ioan Selejan considera ca familia reprezinta o „institutie sacra”.

Referendumul pentru familie se va desfasura pe parcursul a doua zile, 6 si 7 octombrie, intre orele 07.00 si 21.00.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here