Majorarea alocatiei copiilor de la 84 la 150 lei

Parlamentul a adoptat un amendament al PNL care prevede majorarea alocatiei copiilor, cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Grupurile parlamentare ALDE au cerut reluarea votului, din motive tehnice.

Vezi si Anul scolar 2019-2020 ar putea incepe cu o saptamana mai devreme

„Amendamentul PNL sustinut de familiile din Romania, de peste 4.5 milioane de copii a trecut. Le multumesc tuturor celor care au votat pentru. Este victoria societatii romanesti care a pus presiune pe parlamentarii guvernarii care nu au ascultat unii dintre ei de ordinele lui Dragnea. Nu este majorarea nici a lui Dragnea, nici a PSD. Este amendamentul PNL si victoria romanilor. Amendamentul prevede cresterea alocatiilor de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii care au varsta de 2 si 18 ani, iar pentru copiii care au varsta de o luna si doi ani vor primi de la 200 de lei la 300 de lei alocatie majorata”, a declarat Robert Sighiartau, dupa votul din plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Parlamentarii au votat amendamentul cu 123 de voturi pentru si 119 voturi impotriva.

Prevederea PNL adoptata de Parlament prevede suplimentarea bugetului Ministerului Muncii cu 2.130.528.000 lei pentru majorarea alocatiilor copiilor.

„Se propune suplimentarea sumelor prevazute in Anexa 3/20.01 Ministerul Muncii si Justitiei Sociale Titlul 57/ Titlul Asistenta Sociala cu suma de 2.130.528 mii lei pentru majorarea alocatiei de stat pentru copiii, incepand de la data de 1 martie 2019”, prevede amendamentul PNL, adoptat de Camerele reunite ale Parlamentului.

Plenul reunit a adoptat bugetul Ministerului Muncii, cu amendamentul admis.

Comisia de buget a Camerei Deputatilor a adoptat, astazi raportul favorabil cu amendamente care modifica Legea privind plafoanele, care prevad marirea deficitului bugetar de la 2,55%, cat era initial, la 2,76%, pentru a sustine cresterea alocatiilor votata  de Parlament.

Citeste si 3 milioane de euro, investite in modernizarea maternitatilor din administrarea Primariei Capitalei

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here