3 milioane de euro, investite in modernizarea maternitatilor din administrarea Primariei Capitalei

In 2018, Primaria Municipiului Bucuresti a investit 3 milioane de euro in modernizarea maternitatilor, dintre care o suma importanta, de 3 milioane de lei, a fost alocata Maternitatii Giulesti pentru igienizare. La „Giulesti” a izbucnit scandalul „stafilococului auriu”.

Vezi si 27 de angajati ai Maternitatii Giulesti au fost depistati cu stafilococ

„Maternitatile aflate in administrarea Primariei Capitalei au beneficiat anul trecut de investitii in valoare de circa 3 milioane de euro, ceea ce a dus la cresterea calitatii serviciilor medicale, cu rezultate concrete: la Maternitatea Filantropia s-a inregistrat, in anul 2018, un numar record de 5.191 de nasteri, cu 35% mai mult fata de 2016”, a transmis Gabriela Firea, printr-un comunicat de presa al PMB.

Investitii importante s-au facut si la Maternitatea Giulesti, chiar si pentru igienizare, se arata in comunicat. Aceasta maternitate a fost implicata, la sfarsitul anului trecut, in scandalul bebelusilor infectati cu stafilococul auriu, unitate medicala unde, in urma unui control al Directiei de Sanatate Publica, a fost depistata prezenta acestei bacterii.

„La Maternitatea Panait Sirbu, investitiile s-au situat la valoarea de 3.220.523,18 lei si au inclus atat achizitii de aparatura, (incubatoare, ventilatoare, monitoare functii vitale,aparat mobil radiologie etc.) cat si lucrari de reparatii, renovare si igienizare”, se arata in comunicatul PMB.

Investitii importane, spun reprezentantii PMB, s-au facut, in 2018, si la alte maternitati din Capitala.

„Astfel, la Maternitatea Filantropia, investitiile in anul 2018, au fost de 5.639.609 lei. Au fost achizitionate, pentru maternitate si sectia de neonatologie, 12 incubatoare pentru nou nascuti, doua mese radiante de neonatologie, o instalatie de testare a aerului (climatizare cu filtre Hepa), patru sisteme de incalzire si umidificare a circuitelor ventilatorii tip FISHER-PAYKEL, doua resuscitatoare neonatale. In plus, s-au efectuat lucrari de renovare, igienizare, inlocuire sau instalare de aer conditionat, astfel ca, in saloane, conditiile sunt foarte bune.

Maternitatea Cantacuzino a beneficiat de investitii de la bugetul municipalitatii in valoare de doua millioane lei. A fost achizitionata aparatura moderna”, se mai arata in comunicatul PMB.

Si la Maternitatea Malaxa s-au facut investitii in valoare de 2,5 milioane lei.

Citeste si Maternitatile din toata tara, controlate daca respecta procedurile de dezinfectie

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here