La un spital din Târgu Jiu medicii i-au făcut unei femei anestezie pentru operație de hernie, dar și-au dat seama în timpul intervenției că este însărcinată în 9 luni

La un spital din Târgu Jiu medicii i-au făcut unei femei anestezie pentru operație de hernie, dar și-au dat seama în timpul intervenției că este însărcinată în 9 luni și au fost nevoiți să-i facă cezariană de urgență.

O femeie în vârstă de 35 de ani a ajuns marți, 22 august, la Spitalul Județean de Urgență din Tîrgu Jiu cu dureri mari abdominale și prezentând semne ale unui travaliu. Medicii i-au pus diagnosticul de hernie intestinală, fără a i se face vreo analiză sau a-i efectua o ecografie, potrivit antena3.ro Nici femeia nu știa că este însărcinată.

Abia pe masa de operație după ce a invervenit chirurgul a realizat că femeia este, de fapt, însărcinată la termen și că durerile ei erau de fapt specifice unei nașteri, astfel că a trebuit să-i facă efectueze o cezariană de urgență, fiind chemat și medicul neonatolog ca să preia nou-născutul.

Femeia a născut o fetiță dfe 3, 2 kg, aceasta mai având acasă două fete gemene de 16 ani. Atât mama, cât și nou născutul sunt bine.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la Neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate“, a spus Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, potrivit adevarul.ro.

A fost deschisă o anchetă internă pentru a se afla mai multe despre împrejurările acestui caz.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here