,,Kidibot Start-Up Romania”, proiect educational pentru elevi

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) in colaborare cu Asociatia StartEvo desfasoara pana pe 2 iunie 2019 proiectul „Kidibot Start-Up Romania”, aflat la prima editie. Concursul isi propune, prin platforma educationala Kidibot (www.kidibot.ro), stimularea tuturor elevilor din clasele pregatitoare pana la clasa a VIII-a din Municipiul Bucuresti de a folosi tehnologia intr-un mod util prin crearea de concepte de mici start-up-uri.

Vezi si ,,Masha si Ursul”, pe scenele din Romania

Elevii vor invata prin joaca elemente de comunicare in public, de lucru in echipa, de educatie financiara, de stiinta si tehnica, de marketing si cum sa utilizeze tehnologiile in scopul satisfacerii propriilor nevoi.

,,Prin acest proiect, incurajam copiii si adolescentii sa dea frau liber imaginatiei, sa creeze, sa devina inovatori de la o varsta frageda pentru ca numai astfel vor putea raspunde provocarilor unui viitor tehnologizat si digitalizat, atat din punct de vedere profesional cat si social”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Proiectul se va finaliza prin evenimentul inovativ ”Kidibot Start-Up Romania Summit”, care va avea loc de Ziua Copilului, pe 1 si 2 iunie 2019. Finalistii vor participa la ateliere-educatie prin joaca, precum si la crearea primului Start-Up tehnologic. Punand in practica cele invatate, sub indrumarea mentorilor, acestia vor crea propriul concept de Start-Up tehnologic care sa rezolve o problema existenta in societate.

,,Cautam elevi care sa demonstreze ca sunt pasionati de viitor si carora le place sa inventeze prin joaca”, a precizat Alina Ferseta, presedinte Asociatia StartEvo.

Detalii privind proiectul educational si inscrieri la acest concurs gasiti accesand linkul https://www.comunicatii.gov.ro/kidibot/.

Citeste si „Cand voi fi Mare”, consiliere si orientare profesionala pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here