Inscrierile la bursele BSB continua pana pe 23 ianuarie 2019

Mai sunt doar cateva zile pana cand elevii cu rezultate remarcabile pot aplica pentru bursele British School of Bucharest (BSB) si, astfel, sa isi mareasca sansele de a descoperi excelenta educatiei britanice. Ultima zi de inscrieri pentru bursele anului academic 2019 – 2020 este 23 ianuarie 2019. Fie ca invata la scoli de stat sau private, elevii care vor sa isi demonstreze aptitudinile sunt invitati sa se alature BSB, avand posibilitatea sa beneficieze de burse de pana la 100% din taxa de scolarizare.

Citeste si: Burse de merit olimpic pentru elevii care vor obtine mentiuni la competitiile internationale

Inscrierile se vor inchide miercuri, 23 ianuarie 2019, la ora 13.00. Urmeaza apoi, intre 26 ianuarie si 2 februarie, procesul de selectie. Aici, sunt incluse teste de engleza si de matematica, o proba de abilitati cognitive si un interviu. Elevii eligibili pentru inscrieri sunt cei din clasele a 8-a si a 10-a.

”Vin cu recomandarea sincera catre elevi si catre parinti sa nu mai piarda timpul si sa dea o sansa viitorului. Profitati de aceasta posibilitate si veti avea sansa sa descoperiti calatoria minunata in universul britanic, comunitatea BSB si spiritul ei”, a declarat Philip Walters, directorul British School of Bucharest.

Formularul de inscriere este disponibil aici. Pentru dosar, elevii mai au nevoie de o copie a certificatului de nastere, cartea de identitate sau pasaportul, foaia matricola si un portofoliu cu reusite artistice ori sportive, daca este cazul.

Prima proba va avea loc sambata, 26 ianuarie, si va consta intr-un test de abilitati cognitive si un interviu, ambele eliminatorii. Pe 2 februarie, tot intr-o zi de sambata, sunt programate testele la engleza si matematica. Vor ajunge aici doar elevii declarati admisi la prima testare.

Tinerii au astfel posibilitatea de a fi elevi in cadrul BSB, singura scoala britanica din Romania unde toti profesorii sunt vorbitori nativi de limba engleza. Pentru acest program, nu exista un numar limitat de locuri, acesta fiind stabilit doar in functie de rezultatele elevilor inscrisi.

Mai multe informatii despre inscrieri si testari pot fi gasite pe site-ul BSB, la sectiunea Scholarship Programme.

Programul de burse are drept scop oferirea unei sanse unice, aceea de a invata intr-un mediu care va asigura o dezvoltare academica si personala personalizata. British School of Bucharest este supervizata de Inspectoratul Scolilor Independente din Marea Britanie, oferind, la acest moment, educatie la standarde de excelenta pentru peste 500 de elevi, din aproximativ 50 de nationalitati.

Printre universitatile de prestigiu care si-au deschis portile pentru absolventii BSB se gasesc Imperial College, University College London (UCL), Queen Mary, City-University of London, University of the Arts London, London School of Economics and Political Science (LSE), King’s College, Istituto Marangoni, SOAS University, Oxford Brookes, Universities of Warwick, Bath, Bristol, Edinburgh, York si Southampton, precum si Ecole Hôtelière de Lausanne, Anglo American University (Prague) sau UCLA (USA).

Citeste si: Eveniment destinat elevilor despre experienta studiilor in alta tara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here