Inca trei bebelusi dusi la operatii in strainatate de Asociatia „Blondie”

Sursa foto: Octav Ganea - Inquam Photos

Asociatia “Blondie” a dus zilele trecute la tratament in strainatate, cu un avion inchiriat, trei bebelusi cu varsta intre 13 zile si 6 luni, cu afectiuni cardiace, pentru operatii pe cord la Clinica San Donato din Milano. Acesta este cel de-al douazecilea zbor realizat de asociatie in acest an.

Sursa foto: Octav Ganea – Inquam Photos

Cu cele 20 de zboruri in 2020 au fost transportati 28 de copii si trei adulti din si spre Italia, Germania, Elvetia, Austria, Franta si Spania.

Toti cei trei copii dusi recent la Milano sunt in stare critica, intubati si ventilati mecanic si nu ar fi putut fi transportati altfel. Copiii sunt insotiti de trei medici, intre care dr. Catalin Carstoveanu, seful Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti a Spitalului Marie Curie. La intoarcere va fi adus in tara un alt bebelus, in varsta de o luna si jumatate, care a fost deja operat la Milano, el fiind dus acolo tot de asociatie, cu avionul, in urma cu o luna.

Conform declaratiilor doctorului Carstoveanu, de la inceputul anului, 30 de nou-nascuti au murit pe lista de asteptare a sectiei de terapie intensiva pe care o conduce.

Adelina Toncean, fondatoarea Asociatiei „Blondie”

“Cand am lansat asociatia anul trecut nu am visat vreodata ca vom ajunge in situatia de a realiza zboruri medicale, zboruri care fac diferenta intre viata si moarte. In martie anul acesta, in timpul lock-down-ului, au ajuns la noi niste parinti disperati al caror copil urma sa fie externat dintr-un spital din Italia si nu existau zboruri cu care sa se intoarca acasa. Am decis sa ajutam atunci si nu ne-am mai oprit. Costul total al curselor aeriene efectuate pana in prezent este de circa 255.000 euro, cei mai multi bani provenind din donatii individuale. Saptamana aceasta vom realiza trei astfel de zboruri si, chiar daca nu stim acum cu ce o sa le platim, nu ne dam batuti, la fel cum nici acesti copii si parinti nu se lasa invinsi de boala”, spune Adelina Toncean, fondatoarea Asociatiei „Blondie”.

Dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus, Asociatia “Blondie” a inceput sa aduca acasa, cu avioane inchiriate, copiii ramasi blocati in spitale din Europa din cauza suspendarii curselor aeriene de linie. Primul zbor a fost in data de 27 martie, din Milano, iar ulterior asociatia a dus cu avionul in strainatate copii care aveau nevoie de interventii medicale urgente, ce nu puteau fi facute in Romania.

Pentru a-si continua misiunea, Asociatia “Blondie” face apel la solidaritate si generozitate, donatiile fiind esentiale pentru a transporta in strainatate cat mai multi copii ca sa le salveze viata.

RO37 INGB 0000 9999 0909 6711 – LEI

RO34 INGB 0000 9999 0909 6765 – EURO

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here